Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné | Recepty.Blesk.cz

Klasické koblihy: Jsou hříšně dobré a směšně snadné

Foto: shutterstock.com
21.10.2015 / 06:00

Jsou dokonalé, nadýchané a naplněné lahodným džemem, proto nad jejich kalorickou hodnotou raději nedumejte. Usmažte si je čerstvé například k nedělnímu obědu. Jako hlavní chod po polévkách, jako jsou gulášová nebo zelňačka, jsou prostě božské.

 

 

Budete potřebovat (na 16 koblih):

* 500 g polohrubé mouky

* trochu hladké mouky na poprášení

* 30 g másla

* 90 g cukru

* 7 g sušeného droždí

* 2 rozšlehaná vejce

* 100 ml vlažného mléka

* 100 ml vlažné vody

* slunečnicový olej

* ovocný džem

* moučkový cukr na poprášení

 

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Klasika české kuchyně: Omáčky, na kterých jsme závislí!

Nad omáčky není! Řeč je samozřejmě o těch klasických, českých, které tolik milujeme. I když jste třeba přešli na dietnější stravu, jednou za čas si…celý článek

 

Postup:

Do velké mísy nasypte mouku a přilijte rozpuštěné máslo. Vmíchejte cukr a sušené droždí. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj rozšlehaná vejce, mléko a vodu a okamžitě začněte vypracovávat hladké a pružné těsto. Vypracované těsto přesuňte do mísy vytřené olejem, přikryjte potravinovou fólií taktéž potřenou olejem a nechte na teplém místě kynout asi hodinu a půl.

 

Po vykynutí přesuňte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 16 částí. Z každé vytvarujte kuličku, tu dál rozválejte na placku a tu naplňte zhruba jednou kávovou lžičkou ovocného džemu. Těsto nahoře pevně spojte, aby se slepilo, a naplněné koblihy přikryjte na válu látkovou utěrkou a nechte asi 30 minut kynout.

 

Na pánvi rozehřejte silnou vrstvu oleje a vkládejte do ní koblihy tou stranou, která byla na vále nahoře. Smažte je po obou stranách pozvolna, aby měly šanci prosmažit se i uvnitř. Po osmažení odsajte přebytečný tuk papírovými utěrkami a před podáváním koblihy lehce přes síto poprašte moučkovým cukrem.

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Táta by byl spokojený, že jsme to s Heidi…

V neděli to bylo přesně 12 měsíců, kdy se pro muzikanta Adama Pavlíka (42) uzavřel zatím nejtragičtější…

celý článek »

Politika

Textaře Horáčka nazval vekslákem. Policie…

Policie ve středu odpoledne požádala o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Informaci…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Krimi

Dívku (†24) chladnokrevně popravili na oslavě…

Oslava narozenin skončila tragicky v brazilském městě Paloma. Eliana Ferreira Campos (†24), která…

celý článek »