Zapečené mleté maso s bramborami a sýrem feta podle Romana Pauluse | Recepty.Blesk.cz

Zapečené mleté maso s bramborami a sýrem feta podle Romana Pauluse

Zapečené mleté maso s bramborami a sýrem feta
Zapečené mleté maso s bramborami a sýrem feta
Foto: Lidl
05.10.2015 / 06:00

Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, pod jehož vedením získala restaurace Alcron třikrát Michelinskou hvězdu, a držitel titulu Kuchař roku 2009 až 2010, patří dlouhodobě k nejlepším na české scéně. On sám preferuje italskou kuchyni a právě tou je inspirovaný jeho recept

Budete potřebovat:

 

* 800 g mletého vepřového masa
* olivový olej
* 1 a 1/2 cibule
* 4 stroužky česneku
* 4 lístky čerstvé bazalky
* 300 g krájených loupaných rajčat
* mořská sůl v mlýnku
* černý pepř v mlýnku
* 100 ml zeleninového vývaru
* mletou ostrou papriku
* oregano
* asi 6 lístků čerstvé šalvěje
* 1 lžíci francouzské hrubozrnné hořčice
* 400 g brambor
* 300 g cukety
* 200 g řeckého sýru feta

Šéfkuchař Roman Paulus: Marinádu nepotřebujete. Stačí maso, sůl a olivový olej

Šéfkuchař Roman Paulus: Marinádu nepotřebujete. Stačí maso, sůl a olivový olej

Grilování je český fenomén, a kdo negriluje, není Čech. Jenže jak to udělat, abyste steak neměla jako podrážku, co grilovat, aby to nebyla nuda, a…celý článek

Postup:

 

V hrnci s trochou olivového oleje zpěňte jednu najemno nakrájenou cibuli a dva česneky. Poté přidejte stonky bazalky, rajčata, osolte, opepřete a podlijte vývarem. Omáčku nechte provářet na mírném ohni asi 20 minut. Poté do ní přimíchejte najemno nakrájené lístky bazalky.

Pro přípravu masových šišek si v míse smíchejte mleté maso s paprikou, oreganem, najemno nakrájenou šalvějí a hrubozrnnou hořčicí. Poté osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek, najemno nakrájenou polovinu cibule a důkladně smíchejte. Z masové směsi poté vytvořte asi 10 cm dlouhé šišky.

Foto: Lidl

Na dno zapékací mísy poskládejte dvě patra na kolečka nakrájených oloupaných a omytých syrových brambor. Na ně dokola špičkami do středu položte masové šišky. Poté omyjte cuketu a nakrájejte ji na kolečka. Ta vkládejte na výšku mezi jednotlivé šišky tak, aby ležela střídavě vedle sebe.

Na takto připravený pokrm sběračkou rovnoměrně nalejte omáčku. Nakonec pokrm posypejte na kostičky nakrájeným sýrem feta, mísu překryjte dvěma obdélníky alobalu a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Poté alobal odstraňte a dopečte dozlatova (asi 20 minut).

Pokrm nechte před podáváním asi 15 minut odležet.

Video se připravuje ...
Poradíme vám, jak co nejjednodušeji nakrájet papriku bez zbytečných ztrát. • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz