Brambory plněné zlatou cibulkou podle Marcela Ihnačáka | Recepty.Blesk.cz

Brambory plněné zlatou cibulkou podle Marcela Ihnačáka

Foto: shutterstock.com
21.09.2015 / 06:00

Slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák tvrdí, že zkoumání vůně a chuti dobré zeleniny se podobá ochutnávání vína. Tento sezónní recept z brambor je velmi jednoduchý a současně lahodný. Nejlepší je samozřejmě z brambor, které vám vyrostly na zahrádce. Pokud je nemáte, kupte si je na farmářském trhu.

Budete potřebovat (na 5 porcí):

* 10 brambor, stejně velkých a omytých

* sůl a mletý černý pepř

* 1 lžíci másla

* 1 menší cibuli, nasekanou nadrobno

* asi 50 g nastrouhaného parmazánu

* hrst čerstvých bylinek, například kopr, petrželku a pažitku

 

Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P.

Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P.

Před nedávnem vyšla sympatické Ditě Pecháčkové druhá kuchařka s všeříkajícím názvem Deník Dity P. 2. My jsme byli u toho a talentovanou kuchařku a…celý článek

 

Postup:

Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka asi 30 minut. Zbytečně do nich nepícháme, abychom je nepoškodili. Mezitím opečeme na másle do zlatohněda cibuli.

 

Brambory vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, rozpůlíme po délce a ostrou lžící z nich vydlabeme vnitřek, který si odložíme do mísy. Vzniklé lodičky rozložíme vedle sebe na pečicí plech a z vnitřku připravíme náplň.

 

Do vydlabané hmoty přidáme nastrouhaný parmazán, nasekané bylinky, opečenou cibuli, sůl a pepř a důkladně rozmícháme, nejlépe v kuchyňském robotu metličkou. Takto připravenou náplň rozdělíme do bramborových lodiček.

 

Brambory dáme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 20 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.

 

Marcel Ihnačák - Zelenina, moje láska
Více receptů Marcela Ihnačáka na lahodná jídla ze sezónní zeleniny a ovoce naleznete v kuchařce Zelenina, moje láska, kterou vydalo nakladatelství Slovart v roce 2013.

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Lejla Abbasová má dvojčata! Rodila předčasně,…

Čokoládová kráska Lejla Abbasová (38) se už před třemi týdny stala čtyřnásobnou matkou! Dvojčátka,…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

České celebrity

Víme první! Andrea Pomeje se rozhodla k…

Manželství Jiřího Pomeje (53) a jeho krásné dýdžejky Andrey (30) už nic nezachrání. Podle informací…

celý článek »

VIP sport

Baroš se na Bohemce zranil, manželka mu…

Nafotila toho už opravdu hodně, ale teď se žena Milana Baroše (36) ukázala tak, jak to běžně nedělá!…

celý článek »