Připravte si vepřovou roládu s lesními houbami. Konečně rostou! | Recepty.Blesk.cz

Připravte si vepřovou roládu s lesními houbami. Konečně rostou!

Foto: shutterstock.com
16.09.2015 / 06:00

Houbová sezona konečně začala! Pokud už jste stihli bramboračku, smaženici i houbovou omáčku, neváhejte a vyzkoušejte tuto šťavnatou pochoutku. Snoubí se v ní oblíbená chuť vepřového masa a nezaměnitelná vůně lesních hub. Málokdo odolá!

* Doba přípravy: 45 minut
* Doba pečení: 50 minut

 

Budete potřebovat (pro 6 osob):

* 1,5 kg vepřové pečeně vcelku
* 300 g hub (hřiby, lišky, žampiony)
* 2 vejce
* 2 stroužky česneku
* 1 velkou cibuli
* 150 g slaniny
* hrst brusinek
* sůl a mletý černý pepř
* špetku muškátového oříšku
* 2 lžíce strouhaného parmazánu
* 2 lžíce zelené petrželky
* 1 lžíci másla
* trochu oleje
* 250 ml vývaru
* 2 lžíce hladké mouky

  banner Nej Houbař

Postup:

V kastrole rozpalte máslo a restujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidejte prolisovaný česnek a omyté, na plátky pokrájené houby. Vše společně poduste, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Přimíchejte rozšlehaná vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, najemno nasekanou zelenou petrželku a nastrouhaný parmazán. Osolte, opepřete a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Promíchejte, odstavte z plotny a nechte vychladnout.

 

Vepřovou pečeni omyjte, osušte a podélně rozkrojte, aby vznikl velký plát. Maso naklepejte přes fólii do obdélníku. Plát osolte a na něj rozprostřete připravenou houbovou nádivku. Tu posypejte čerstvými nebo sušenými brusinkami.

 

Opatrně zaviňte do rolády, svažte provázkem a zprudka ze všech stran opečte na rozpáleném oleji. Pak roládu přeložte do pekáče a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 190 °C asi 50 minut. Průběžně podlévejte vodou nebo vývarem.

 

Hotové maso vyjměte z pekáče, šťávu z výpeku vyduste, zaprašte hladkou moukou, zasmahněte, zalejte trochou vody a povařte. Roládu podávejte nakrájenou na plátky, s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a podlitou šťávou.

Diskuse k článku

.

Bezinky kvetou! Připravte z nich domácí sirup nebo šampaňské!

Milujete bezinkovou šťávu? Pak spěchejte, bezinky začaly kvést. Už naše babičky říkaly: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Bezinky totiž léčí, mají protizánětlivé účinky a dají se použít i při nachlazení. No, a navíc

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Král žlutých autobusů Jančura po rozvodu:…

Společnost Student Agency, jeden z největších tuzemských prodejců letenek a zájezdů, hledá kupce,…

celý článek »

České celebrity

Dcera Basikové si zapálila před těhotnou…

V těhotenství je každá žena citlivější na okolní vjemy, zvláště na pach a cigaretový kouř. Hodně…

celý článek »

Svět

Srdceryvné foto z afrického safari: Vyhublá…

Smutné obrázky z jižní Afriky sdílel fotograf Larry Anthony Pannell. Podařilo se mu zachytit poslední…

celý článek »

Tenis

Řádění vzteklé Plíškové užasle sledoval…

Ledová královna, kterou nic nerozhází. Takovou pověst si na tenisovém okruhu vybudovala česká jednička…

celý článek »