Připravte si vepřovou roládu s lesními houbami. Konečně rostou! | Recepty.Blesk.cz

Připravte si vepřovou roládu s lesními houbami. Konečně rostou!

Foto: shutterstock.com
16.09.2015 / 06:00

Houbová sezona konečně začala! Pokud už jste stihli bramboračku, smaženici i houbovou omáčku, neváhejte a vyzkoušejte tuto šťavnatou pochoutku. Snoubí se v ní oblíbená chuť vepřového masa a nezaměnitelná vůně lesních hub. Málokdo odolá!

* Doba přípravy: 45 minut
* Doba pečení: 50 minut

 

Budete potřebovat (pro 6 osob):

* 1,5 kg vepřové pečeně vcelku
* 300 g hub (hřiby, lišky, žampiony)
* 2 vejce
* 2 stroužky česneku
* 1 velkou cibuli
* 150 g slaniny
* hrst brusinek
* sůl a mletý černý pepř
* špetku muškátového oříšku
* 2 lžíce strouhaného parmazánu
* 2 lžíce zelené petrželky
* 1 lžíci másla
* trochu oleje
* 250 ml vývaru
* 2 lžíce hladké mouky

  banner Nej Houbař

Postup:

V kastrole rozpalte máslo a restujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidejte prolisovaný česnek a omyté, na plátky pokrájené houby. Vše společně poduste, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Přimíchejte rozšlehaná vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, najemno nasekanou zelenou petrželku a nastrouhaný parmazán. Osolte, opepřete a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Promíchejte, odstavte z plotny a nechte vychladnout.

 

Vepřovou pečeni omyjte, osušte a podélně rozkrojte, aby vznikl velký plát. Maso naklepejte přes fólii do obdélníku. Plát osolte a na něj rozprostřete připravenou houbovou nádivku. Tu posypejte čerstvými nebo sušenými brusinkami.

 

Opatrně zaviňte do rolády, svažte provázkem a zprudka ze všech stran opečte na rozpáleném oleji. Pak roládu přeložte do pekáče a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 190 °C asi 50 minut. Průběžně podlévejte vodou nebo vývarem.

 

Hotové maso vyjměte z pekáče, šťávu z výpeku vyduste, zaprašte hladkou moukou, zasmahněte, zalejte trochou vody a povařte. Roládu podávejte nakrájenou na plátky, s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a podlitou šťávou.

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Lejla Abbasová má dvojčata! Rodila předčasně,…

Čokoládová kráska Lejla Abbasová (38) se už před třemi týdny stala čtyřnásobnou matkou! Dvojčátka,…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

České celebrity

Víme první! Andrea Pomeje se rozhodla k…

Manželství Jiřího Pomeje (53) a jeho krásné dýdžejky Andrey (30) už nic nezachrání. Podle informací…

celý článek »

VIP sport

Baroš se na Bohemce zranil, manželka mu…

Nafotila toho už opravdu hodně, ale teď se žena Milana Baroše (36) ukázala tak, jak to běžně nedělá!…

celý článek »