Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři | Recepty.Blesk.cz

Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři

  • Foto: Shutterstock.com
    13září   2015  /  06:00

    Palačinky se prostě dají jíst pořád! Milujeme je všechny – pohankové, špaldové i klasické. Zkuste si pohrát s domácími náplněmi. Nebudete litovat!

  • Pohankové s broskvemi

      Palačinky s broskvemi

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g pohankové mouky
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    700 ml mléka
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    3 broskve
    2 lžíce hnědého cukru
    250 ml smetany
    máslo
    nahrubo nasekané ořechy

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a nechte ho chvíli stát. Pak na oleji pečte jemné palačinky. Broskve spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s cukrem. Na pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte broskve a nechte je mírně zkaramelizovat. Na každou palačinku rozetřete trochu broskvové směsi, přehněte a dozdobte dotuha ušlehanou smetanou a nasekanými ořechy.

  • Špaldové s jahodami

      Palačinky s jahodami

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g špaldové mouky
    2 vejce
    700 ml mléka
    špetku soli
    1 lžičku cukru
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    500 g jahod
    100 ml mátového sirupu
    1 kelímek zakysané smetany

     

    Postup:

    Z mouky, vejce, mléka, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto. Nechte ho stát asi 20 minut. Pak z něho na oleji upečte jemné palačinky. Jahody očistěte, nakrájejte a krátce je svařte s mátovým sirupem. Hotové palačinky podávejte s horkými jahodami, podle chuti je ještě můžete dozdobit zakysanou smetanou.

  • S čokoládovou náplní

    Palačinka s čokoládou a mandlemi

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    50 ml smetany
    100 g čokolády na vaření
    70 g mletých mandlí

     

    Postup:

    Z mouky, mléka, vajec, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto bez hrudek. Nechte ho chvíli stát a pak na oleji upečte palačinky. Pak svařte smetanu a nalámejte do ní čokoládu. Ještě teplou čokoládou potřete palačinky, zarolujte a posypejte mletými mandlemi.

  • Palačinková roláda

      Palačinky s ovocem

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    200 g jahodového džemu
    250 ml smetany na šlehání

    1 vanilkový cukr
    1 balíček ztužovače do šlehačky
    300 g jahod nebo jiného ovoce podle chuti

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji upečte 6 palačinek. Naskládejte je na pečicí papír tak, že je dáváte do řady ze dvou třetin přes sebe. Pak je potřete jahodovým džemem a dvěma třetinami oslazené a ušlehané smetany. Podél delšího okraje naskládejte celé jahody těsně vedle sebe a pomocí papíru od delší strany zatočte do rolády. Zabalte do papíru a dejte do chladničky ztuhnout. Pak ji nakrájejte na plátky a dozdobte zbytkem šlehačky.

  • S vanilkovou omáčkou a borůvkami

      Palačinky s vanilkovou omáčkou a borůvkami

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA VANILKOVOU OMÁČKU:
    4 žloutky
    100 g moučkového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    200 ml smetany
    borůvky

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji usmažte tenké palačinky. Ve vodní lázni ušlehejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidejte smetanu, prošlehejte a odstavte. Palačinky rozdělte na talíře, přelejte ještě horkou omáčkou a dozdobte borůvkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »