Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři | Recepty.Blesk.cz

Nadýchané palačinky, kterým neodoláte: Dejte si je k snídani nebo jako hříšnou večeři

  • Foto: Shutterstock.com
    13září   2015  /  06:00

    Palačinky se prostě dají jíst pořád! Milujeme je všechny – pohankové, špaldové i klasické. Zkuste si pohrát s domácími náplněmi. Nebudete litovat!

  • Pohankové s broskvemi

      Palačinky s broskvemi

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g pohankové mouky
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    700 ml mléka
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    3 broskve
    2 lžíce hnědého cukru
    250 ml smetany
    máslo
    nahrubo nasekané ořechy

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a nechte ho chvíli stát. Pak na oleji pečte jemné palačinky. Broskve spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. V míse je smíchejte s cukrem. Na pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte broskve a nechte je mírně zkaramelizovat. Na každou palačinku rozetřete trochu broskvové směsi, přehněte a dozdobte dotuha ušlehanou smetanou a nasekanými ořechy.

  • Špaldové s jahodami

      Palačinky s jahodami

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    150 g špaldové mouky
    2 vejce
    700 ml mléka
    špetku soli
    1 lžičku cukru
    olej na smažení

     

    NA PLNĚNÍ:
    500 g jahod
    100 ml mátového sirupu
    1 kelímek zakysané smetany

     

    Postup:

    Z mouky, vejce, mléka, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto. Nechte ho stát asi 20 minut. Pak z něho na oleji upečte jemné palačinky. Jahody očistěte, nakrájejte a krátce je svařte s mátovým sirupem. Hotové palačinky podávejte s horkými jahodami, podle chuti je ještě můžete dozdobit zakysanou smetanou.

  • S čokoládovou náplní

    Palačinka s čokoládou a mandlemi

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    50 ml smetany
    100 g čokolády na vaření
    70 g mletých mandlí

     

    Postup:

    Z mouky, mléka, vajec, cukru a špetky soli umíchejte hladké těsto bez hrudek. Nechte ho chvíli stát a pak na oleji upečte palačinky. Pak svařte smetanu a nalámejte do ní čokoládu. Ještě teplou čokoládou potřete palačinky, zarolujte a posypejte mletými mandlemi.

  • Palačinková roláda

      Palačinky s ovocem

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA NÁPLŇ:
    200 g jahodového džemu
    250 ml smetany na šlehání

    1 vanilkový cukr
    1 balíček ztužovače do šlehačky
    300 g jahod nebo jiného ovoce podle chuti

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji upečte 6 palačinek. Naskládejte je na pečicí papír tak, že je dáváte do řady ze dvou třetin přes sebe. Pak je potřete jahodovým džemem a dvěma třetinami oslazené a ušlehané smetany. Podél delšího okraje naskládejte celé jahody těsně vedle sebe a pomocí papíru od delší strany zatočte do rolády. Zabalte do papíru a dejte do chladničky ztuhnout. Pak ji nakrájejte na plátky a dozdobte zbytkem šlehačky.

  • S vanilkovou omáčkou a borůvkami

      Palačinky s vanilkovou omáčkou a borůvkami

    Potřebujete:

    NA TĚSTO:
    150 g hladké mouky
    250 ml mléka
    2 vejce
    1 vanilkový cukr
    špetku soli
    olej na smažení

     

    NA VANILKOVOU OMÁČKU:
    4 žloutky
    100 g moučkového cukru
    1 balíček vanilkového cukru
    200 ml smetany
    borůvky

     

    Postup:

    Ze surovin na palačinky umíchejte hladké těsto a na oleji usmažte tenké palačinky. Ve vodní lázni ušlehejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidejte smetanu, prošlehejte a odstavte. Palačinky rozdělte na talíře, přelejte ještě horkou omáčkou a dozdobte borůvkami.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Smutný Krampol v bolestech: Zdrtil ho verdikt…

Jiří Krampol (80) už delší dobu bojuje s velkými bolestmi v kolenou, kvůli kterým nemůže skoro už…

celý článek »

Svět

Italská apokalypsa: Nejméně 35 mrtvých po…

Na frekventované dálnici v Janově na severu Itálie se v úterý zřítila asi stometrová část mostu.…

celý článek »

Politika

VIDEO: Kluci v akci! Stropnický s přítelem…

Spousta práce, peněz a času. A rozhodně žádné hraní si na panstvo. Tak pražský politik Matěj Stropnický…

celý článek »

První liga

Jágr: Kdybych teď skončil, jsem v pohodě.…

Necítí se zcela fit a v plné síle, přesto stále pokračuje. V přípravě na novou sezonu žene Jaromíra…

celý článek »