Uvařte si domácí kečup: Už nikdy nebudete chtít jiný! | Recepty.Blesk.cz

Uvařte si domácí kečup: Už nikdy nebudete chtít jiný!

Foto: shutterstock.com
12.08.2015 / 06:00

Urodilo se vám letos víc rajčat, než jste schopní zpracovat, a marně si lámete hlavu, co s nimi? Připravte si domácí kečup. Na rozdíl od těch z obchodů totiž přesně víte, co v něm je. A navíc nebudete věřit jeho skvělé, letní chuti!

 

Základem dobrého domácího kečupu je nepřehnat to se solí ani s cukrem. Chuť má být sladkokyselá a dokonale vyvážená. Co se rajčat týče, ideální na přípravu kečupu jsou ta hodně zralá. A rozhodně s nimi nešetřete. Kečup má mít plnou, rajčatovou chuť, abyste si na něm opravdu pochutnali.

 

Budete potřebovat:

* 1 kg zralých rajčat

* 100 g cibule

* 100 g jablek

* 80 g třtinového cukru

* 70 ml jablečného octa

* 70 ml vody

* lžičku mleté papriky

* bobkový list

* 5 kuliček černého pepře

* špetku mleté skořice

 

Postup:

Rajčata, jablka a cibuli očistěte, omyjte, nakrájejte na větší kousky a vložte do hrnce společně s vodou, octem, cukrem a kořením. Za občasného míchání vařte na mírném plameni asi 45 minut, dokud zelenina nezhoustne a nerozvaří se. Poté z hrnce vyberte veškeré koření a tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu směs rozmixujte dohladka. Plňte ještě horký kečup do vyvařených skleniček přes síto, aby se propasíroval a byl hladký. Zavařujte ho 20 minut.

Nevíte, co s úrodou rajčat? Usušte je, zavařte nebo naložte!

Nevíte, co s úrodou rajčat? Usušte je, zavařte nebo naložte!

Na sluníčku dozrávají rajčata téměř před očima. Není proto divu, že v poslední době možná už nevíte, co s nimi. Salát, lečo a caprese už nemůžete ani…celý článek

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Královské rodiny

Uniklo z mejdanu Harryho s Meghan: Clooney…

Jen co si princ Harry (33) vzal krásnou americkou herečku Meghan Markle (36) za manželku, už mu ji…

celý článek »

Svět

Ozbrojenci s kalašnikovy spustili přestřelku…

Policie v pondělí odpoledne zasahovala při přestřelce v problematické čtvrti jihofrancouzského města…

celý článek »

Světové celebrity

Slavná modelka bez kalhotek drsně popsala…

Zatímco některé celebrity se snaží svůj soukromý život držet pod pokličkou, modelka Chrissy Teigen…

celý článek »

Události

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující…

Na únavu v centru alternativní medicíny doporučovali milence. Rakovinou, kterou pacientka netrpěla,…

celý článek »