VIDEO: 3 osvěžující míchané nápoje s netradiční ingrediencí. Vyzkoušejte něco nového! | Recepty.Blesk.cz

VIDEO: 3 osvěžující míchané nápoje s netradiční ingrediencí. Vyzkoušejte něco nového!

Citrusový balsamico ocet dodá klasickému Mojitou ten správný říz.
Citrusový balsamico ocet dodá klasickému Mojitou ten správný říz.
Foto: Shutterstock.com
05.08.2015 / 06:00

Patříte mezi fajnšmekry? Hledáte stále něco nového? Výjimečné octové speciality, které nadchly celý mezinárodní svět gurmánů, promění i "obyčejné" míchané nápoje v neobyčejné lahůdky. A v tropických teplotách, které teď panují, zaručeně osvěží!

Video se připravuje ...
Míchané nápoje připravené z ochuceného balsamica připravila Milena Holoubková, zástupkyně spoelčnosti VOM FASS Praha • 

Calamansi aperitiv

Pro jeho přípravu budete potřebovat Calamansi balsamico. Tato exotická octová specialita je vyrobena podle tajné receptury ze zralých citrusových plodů calamansi z Filipín, vinného octa a cukru. V chuti se snoubí sladké, kyselé a hořké tóny s příchutí máty. Skvěle dochutí salátové dresinky, omáčky a vychutnáte si ho i v míchaném nápoji.

Budete potřebovat:

  • 0,1 cl Calamansi balsamico
  • 0,1 cl grenadinového sirupu
  • 2 dl jemně perlivé minerálky nebo prosecca

Postup:
Do vysoké sklenice nalijte Calamansi balsamico a grenadinový sirup. Dolijte ledově vychlazenou, jemně perlivou minerální vodou a ihned podávejte. Pro přípravu alkoholové varianty použijte místo minerálky prosecco.

Video se připravuje ...
Míchané nápoje připravené z ochuceného balsamica připravila Milena Holoubková, zástupkyně spoelčnosti VOM FASS Praha • 

Calamansi mojito

Budete potřebovat:

  • 0,2 cl Calamansi balsamico
  • 0,2 cl bílého rumu
  • 1 lžičku cukru
  • limetku
  • čerstvou mátu
  • perlivou vodu
  • led

Postup:
Do vyšší sklenice natrhejte lístky máty, přisypejte cukr, přilijte asi polovinu připraveného Calamansi balsamika a vše důkladně promačkejte dřevěným mačkátkem. Přidejte několik kostek ledu, přilijte zbytek balsamika, bílý rum a dolijte perlivou vodou. Nakonec sklenici můžete přizdobit plátkem limetky a snítkou máty.

Video se připravuje ...
Míchané nápoje připravené z ochuceného balsamica připravila Milena Holoubková, zástupkyně spoelčnosti VOM FASS Praha • 

Medové balsamico je octová specialita vyrobená z lesního květového medu a octa. Přidáním tohoto balsamika z domácí manufaktury získají vaše marinády, salátové dresinky a omáčky jemnou medovou příchuť. Asijským pokrmům dodá typickou sladkokyselou příchuť. A můžete jej použít pro přípravu dalšího chutného míchaného nápoje.

Medový tonic

Budete potřebovat:

  • 0,1 cl medového balsamika
  • tonic
  • led

Postup:
Příprava tohoto nápoje je snadná. Pro větší efekt můžete okraj sklenice potřít limetkou, namočit ho do krystalového cukru, a vytvořit tak efektní "ledový" design. Pak sklenici dejte na chvilku do mrazáku. Do dobře vychlazené sklenice pak nalijte medové balsamico, přidejte led a dolijte tonikem.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz