Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut! | Recepty.Blesk.cz

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Vyzkoušejte směšně jednoduchou domácí zmrzlinu jen z jedné ingredience
Vyzkoušejte směšně jednoduchou domácí zmrzlinu jen z jedné ingredience
Foto: shutterstock.com
01.07.2015 / 06:00

Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem míchání během mrazení? Poradíme vám, jak připravit lahodnou, krémovou, nadýchanou a lehkou zmrzlinu jen z jedné ingredience.

 

Tou zázračnou surovinou není nic jiného než sladký a zralý banán. Že by vás nikdy nenapadlo dávat ho do mrazničky? Děláte velkou chybu, jeho vlastnosti jsou totiž naprosto ideální, abyste z nich připravili lahodnou a osvěžující pochoutku.

 

K přípravě banánové zmrzliny nepotřebujete nic jiného než kuchyňského robota. Krém ze samotného banánu je sice sám o sobě dokonalý, není ale důvod, proč byste ho nemohli ještě vylepšit. Přidejte trošku slazeného kondenzovaného mléka, lžičku burákového másla, čokoládovo-oříškového krému, kakaa, medu, kousky jahod nebo kousky čokolády. Výsledek vás příjemně překvapí!

 

Na 2 porce banánové zmrzliny budete potřebovat:

 

* 2 menší zralé banány

 

Postup:

 

 

Foto: shutterstock.com

Zralé banány oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo na kostky. Dejte je do mrazicího sáčku a přesuňte alespoň na 2 hodiny do mrazničky, ideální ale je, pokud je necháte důkladně zmrznout přes noc. Pak už banány jen naházejte do kuchyňského robota a důkladně rozmixujte.

 

Jak poznáte, že je zmrzlina hotová? Banány budou mít nejprve konzistenci drobných kousků, na které se rozpadnou. Nebojte se a mixujte dál, dokud nezískají vzhled drobenky a následně ovesné kaše – hmota bude sice krémová, ale pořád v ní objevíte kousky banánů. Za stálého mixování z ní poté dokážete vymíchat úžasně krémovou zmrzlinu. Pokud chcete přidat nějaké ingredience, teď je ten správný čas. Ještě párkrát promíchejte a okamžitě servírujte.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz