Kuře na paprice: Pohlreich prozradil svůj osvědčený recept | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Foto: shutterstock.com
08.02.2018 / 06:00

 

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

 

Kuře na paprice je lepší než květina. Alespoň tak to tvrdí Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce Šéf na smetaně. Základem jsou dobré suroviny. U receptu na kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha se proto rozhodně neobejdete bez smetany ke šlehání, kvalitní sušené maďarské papriky a šetřit byste rozhodně neměli ani na kuřeti. Důležité je, aby se všechny chutě dokonale spojily a vytvořily nádhernou, hustou krémovou omáčku. Naučte se, jak tuto českou klasiku připravuje známý šéfkuchař.

 

1. Na Kuře na paprice podle Pohlreicha budete potřebovat:

 

* 4 plátky kuřecích prsou

* 45 g mleté sladké papriky

* 500 ml mléka

* 280 ml smetany ke šlehání

* 200 ml vývaru

* nadrobno nakrájenou bílou cibuli

* rostlinný olej na restování

* hladkou mouku na zaprášení

* oříšek másla

* sůl a čerstvě namletý pepř

 

2.Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou.

 

3. Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Nyní vše zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem a vývarem.

 

4. Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká tak, že se budou na jazyku rozpadat.

 

5. Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu a oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem.

 

6. Hotovou krémovou omáčku přecedíme. Servírujeme na připravená kuřecí prsa a neseme na stůl!

 

Tip: Další úžasné smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha naleznete v kuchařce Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.


Víte jak dokonale naporcovat kuře? Poradíme vám ve videu:

720p 480p 360p 240p
Jak efektivně naporcovat kuře vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek

 

Další skvělé recepty z kuřecího masa naleznete ZDE >>>

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Vynikající zelená čočka s orestovanou slaninou, mrkví, česnekem, šalotkou a cherry rajčátky se podává s vajíčkem uvařeným nahniličko.celý článek

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Populární šéfkuchař připravuje bramborový salát z fialových brambor s řapíkatým celerem, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte ho i vy.celý článek

Diskuse k článku

.

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Marinády na kuřecí maso: Barbecue, medová, pikantní jogurtová nebo fíková

Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí.

Grilovací sezona: Nejlepší burgery se sýrem, avokádem a farmářský steak!

Léto se bez grilování neobejde, a pokud máte zahradu nebo terasu, možná se mu věnujete ostošest. Zkuste naše recepty na vynikající burgery nebo steaky, pochutná si celá rodina i návštěvy. 

Bylinky v kuchyni: Jak je zpracovat a uchovat, aby byly stále po ruce!

Teď na jaře si bylinky opravdu užíváme naplno. A čerstvé nemají konkurenci. Jak s nimi zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé a jak je zpracovat do zásoby, abychom je měli po ruce třeba i v zimě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Zemřela Patrasové láska a opora! Rodina…

Bolestné chvíle prožívají Dáda Patrasová (62) s dcerou Annou Slováčkovou (22). Přišly o milovaného…

celý článek »

Praha - Zprávy

Požár na Bertramce: U vily Karla Gotta hořelo…

Luxusní vila v ohrožení? Hasiči v pondělí odpoledne zasahovali v ulici Nad Bertramkou, kde bydlí…

celý článek »

Tajemno

Největší mozek současnosti potvrdil: Ovládly…

Neznámé věci lidstvo děsí a fascinují zároveň. Před mnoha dekádami byla i elektřina neznámá a její…

celý článek »

Ročník 2017/18

Exkurze do plzeňské kabiny: s kým na čaj,…

Kdo si potrpí na placaté kšiltovky? Komu volat v nesnázích? Kdo rád rybaří? S kým zajít na šálek…

celý článek »