Kuře na paprice: Pohlreich prozradil svůj osvědčený recept | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Foto: shutterstock.com
08.02.2018 / 06:00

 

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

 

Kuře na paprice je lepší než květina. Alespoň tak to tvrdí Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce Šéf na smetaně. Základem jsou dobré suroviny. U receptu na kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha se proto rozhodně neobejdete bez smetany ke šlehání, kvalitní sušené maďarské papriky a šetřit byste rozhodně neměli ani na kuřeti. Důležité je, aby se všechny chutě dokonale spojily a vytvořily nádhernou, hustou krémovou omáčku. Naučte se, jak tuto českou klasiku připravuje známý šéfkuchař.

 

1. Na Kuře na paprice podle Pohlreicha budete potřebovat:

 

* 4 plátky kuřecích prsou

* 45 g mleté sladké papriky

* 500 ml mléka

* 280 ml smetany ke šlehání

* 200 ml vývaru

* nadrobno nakrájenou bílou cibuli

* rostlinný olej na restování

* hladkou mouku na zaprášení

* oříšek másla

* sůl a čerstvě namletý pepř

 

2.Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna rovnoměrně po každé straně na rozpáleném oleji. Dozlatova osmahlé je odložíme stranou.

 

3. Do pánve přidáme kostičky cibulky a restujeme je dozlatova. Nyní vše zaprášíme sladkou paprikou, ještě chvilku opražíme a poté už základ zchladíme mlékem a vývarem.

 

4. Maso přesuneme zpět do hrnce a dusíme doměkka. Prsíčka musí být křehká tak, že se budou na jazyku rozpadat.

 

5. Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 30 minut. Dochutíme ji solí a pepřem. Aby byla sametově hladká, přidáme do ní smetanu a oříšek másla a vše precizně rozmixujeme tyčovým mixérem.

 

6. Hotovou krémovou omáčku přecedíme. Servírujeme na připravená kuřecí prsa a neseme na stůl!

 

Tip: Další úžasné smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha naleznete v kuchařce Šéf na smetaně, kterou vydalo nakladatelství Closer Publishing v roce 2012.


Víte jak dokonale naporcovat kuře? Poradíme vám ve videu:

720p 480p 360p 240p
Jak efektivně naporcovat kuře vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Dozlatova upečená baby kuřátka se šťavnatou nádivkou zachutnají dospělým i dětem.celý článek

 

Další skvělé recepty z kuřecího masa naleznete ZDE >>>

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Vynikající zelená čočka s orestovanou slaninou, mrkví, česnekem, šalotkou a cherry rajčátky se podává s vajíčkem uvařeným nahniličko.celý článek

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Populární šéfkuchař připravuje bramborový salát z fialových brambor s řapíkatým celerem, česnekem a bylinkami. Vyzkoušejte ho i vy.celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Počasí

Česko sevře drsný mráz, ohrozí mnoho lidí:…

Do Česka se ženou silné mrazy. O víkendu by měly teploty klesat až k minus 17 stupňům a mrazivé počasí…

celý článek »

České celebrity

Temné tajemství Karla Gotta: Vlastní mámě…

Dlouhá léta žil Karel Gott (78) jako svobodný mládenec, což jeho rodiče, hlavně maminku, velmi znepokojovalo.…

celý článek »

Praha - Volný čas

A zase se točí! Matějská pouť startuje.…

Kolotoče tradiční Matějské pouti se v areálu holešovického Výstaviště roztočí dnes, 24. února, přesně…

celý článek »

České celebrity

Skvělé zprávy: Režiséra Menzela pustili…

Jiřímu Menzelovi udělili v pátek na berlínském filmovém festivalu dlouho očekávanou cenu Kamera Berlinale.…

celý článek »