Nejoblíbenější koláče na plech: Snadné, rychlé a plné skvělého ovoce | Recepty.Blesk.cz

Nejoblíbenější koláče na plech: Snadné, rychlé a plné skvělého ovoce

  • Fotografie
    Fotografie
    Doprava
    Kamera1
    Fotografie
    Foto: internal
    21června   2015  /  06:00

    I když venku teploty zrovna létu neodpovídají, není důvod, proč si neprovonět domácnost dokonalým ovocným koláčem. Ať už se rozhodnete pro bublaninu, poctivý kynutý nebo jednoduchý koláč na plech, nikdy nesmíte zapomenout na spoustu čerstvého ovoce.

  • Tvarohovo-nektarinkový koláč

    2359071:gallery:true:trueBudete potřebovat (na 1 menší vyšší plech):

     

    Na těsto:

    250 g hladké mouky

    125 g másla

    40 g moučkového cukru

    1 žloutek

    špetku soli

     

    Na náplň:

    750 g tvarohu

    2 citrony

    2 vejce

    250 g kysané smetany

    100 g moučkového cukru

    1 vanilkový cukr

    600 g nektarinek

    50 g škrobové moučky

     

    Postup:

    Z mouky, másla, cukru, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto. Dejte ho na půl hodiny do chladu. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou, žloutky, cukrem, šťávou a kůrou z citronů. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Z těsta dejte na stranu třetinu, zbytek vyválejte a dejte na plech. Potřete tvarohovou směsí, poklaďte meruňkami a zbytek vychlazeného těsta nastrouhejte navrch koláče. Dejte ho péct na 45 minut do trouby předehřáté na 175 °C.

  • Hruškové řezy



    Budete potřebovat (na 1 plech):

    2359072:gallery:true:true200 g polohrubé mouky

    150 g změklého másla

    150 g hnědého cukru

    3 vejce

    3 lžíce kakaa

    2 lžíce mléka

    2 lžičky prášku do pečiva

    na kousky nakrájené hrušky

     

    Postup:

    Máslo s cukrem utřete do pěny a do směsi postupně přimíchávejte vejce, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Podle potřeby přidejte mléko. Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch poklaďte kousky nakrájených hrušek. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • Jablečný koláč s ořechy



    Budete potřebovat (na 1 plech):

     

    2359972:gallery:true:trueNa těsto:

    200 g polohrubé mouky

    180 g krystalového cukru

    1 vanilkový cukr

    3 vejce

    100 ml mléka

    100 ml oleje

    1 prášek do pečiva

    1 lžičku skořice

    tuk na vymazání

    mouku na vysypání formy

    zmrzlinu na ozdobení

     

    Na náplň:

    5 jablek

    1 vanilkový cukr

    200 g vlašských ořechů

    250 ml smetany

    2 vejce

    80 g krystalového cukru

     

    Postup:

    Žloutky utřete s cukry a postupně přimíchejte mouku, mléko, skořici a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh z bílků a těsto nalejte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte z nich šťávu. Smíchejte je s nahrubo nadrcenými ořechy a směs navrstvěte na těsto. Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 15 minut. Mezitím smíchejte vejce s cukrem a smetanou. Po 15 minutách vyjměte koláč z trouby, přelejte směsí, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 až 20 minut. Koláč podávejte se zmrzlinou.

  • Kynutý koláč s tvarohem a lesním ovocem



    Budete potřebovat ( na 1 plech):

     

    2359069:gallery:true:trueNa těsto:

    500 g hladké mouky

    250 ml mléka

    1 kostku droždí s ovocem

    100 g cukru

    150 g másla

    1 vejce

    špetku soli

    tuk na vymazání plechu

     

    Na náplň:

    500 g lesního ovoce

    500 g tvarohu

    150 g cukru

    1 vejce

    1 lžíci citronové šťávy

     

    Na drobenku:

    200 g másla

    125 g cukru

    250 g mouky

    1 žloutek

     

    Postup:

    Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Ten pak přidejte k ostatním surovinám, vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém místě 40 minut. Mezitím promíchejte tvaroh s cukrem, vejcem a citronovou šťávou. Vykynuté těsto vyválejte a přeneste na tukem vymazaný plech, okraje nechte vyšší. Potřete ho tvarohem a poklaďte okapanými třešněmi. Navrch dejte drobenku připravenou z mouky, cukru, másla a žloutku. Koláč pečte 35 až 40 minut při teplotě 185 °C.

  • Bublanina s jahodami


    Budete potřebovat (na 1 plech):

    2359067:gallery:true:true 2 hrnky polohrubé mouky

    1 hrnek krupicového cukru

    6 lžic teplé vody

    6 vajec

    1 prášek do pečiva

    1/2 hrnku mletých mandlí

    3 hrnky jahod nebo jiného ovoce

     

    Postup:

    Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Během šlehání přidávejte teplou vodu. Pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalejte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklaďte jahodami a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • Třešňová bublanina



    Budete potřebovat (na 1 plech):

    2359070:gallery:true:true3 hrnky hladké mouky

    2 hrnky krupicového cukru

    4 vejce

    1 hrnek sodovky

    1 hrnek rozpuštěného másla

    1 prášek do pečiva

    1 vanilkový cukr

    400 g třešní

     

    Postup:

    V míse ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte ostatní suroviny. Těsto nalejte na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Třešně obalte v hladké mouce a těsto jimi poklaďte (obalené plody zůstanou navrchu, nebudou se propadat do těsta). Bublaninu pečte 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz