Lahodné jarní polévky: Jsou levné, rychlé a přitom skvěle zasytí | Recepty.Blesk.cz

Lahodné jarní polévky: Jsou levné, rychlé a přitom skvěle zasytí

Bylinková polévka s noky je sezónní bombou
Bylinková polévka s noky je sezónní bombou
Foto: David Háva
27.05.2015 / 06:00

Jaro je naprosto ideálním ročním obdobím, abyste se vrhli na polévky z čerstvých sezonních surovin. Ostatně farmářské trhy, supermarkety i zahrádky jsou už plné zelených bylinek, které se hodí nejen do pomazánek, ale i do polévek. Dokážou vám totiž pokrm nejen neodolatelně provonět, ale i ochutit.

 

 

Medvědí česnek sice není úplně obvyklou surovinou v českých kuchyních, o to více byste mu měli věnovat pozornost. Je přírodním antibiotikem, antioxidantem a je neuvěřitelně bohatý na vitamin C. I když je dokonalý jen tak čerstvý, na chlebu s máslem, polévka z něj vás uchvátí neméně.

Krémová polévka s medvědím česnekem

Krémová polévka s medvědím česnekem

Krémová smetanová polévka s česnekem.celý článek

Další tradiční zeleninou, která se objevuje v květnu na pultech, je baby špenát. Jakmile jednou ochutnáte polévku z čerstvého špenátu, už nikdy nebudete chtít ten mražený. V kombinaci s česnekem, smetanou a opraženou slaninkou je tato zelená polévka ideální jarní večeří.

Špenátový krém

Špenátový krém

Pochutnejte si na skvělém špenátovém krému s opečenou bagetkou a slaninou!celý článek

Potrpíte si spíše na čiré, lehké polévky? Potom určitě vyzkoušejte vývar z čerstvé jarní zeleniny, do kterého zavaříte domácí bylinkové krupicové nočky. Dají dokonale vyniknout všem chutím jarních bylinek i zeleniny a přitom vás lehce zasytí.

Bylinková polévka s noky

Bylinková polévka s noky

Připravte si chutnou a lehkou zeleninovou polévku obzvláštněnou domácími noky!celý článek

Polévky nejsou jen základem staročeské kuchyně. Jestli už vás nebaví vařit pořád dokola bramboračku, vývar s játrovými knedlíčky či gulášovou, pusťte se do experimentování. Žloutková jarní polévka vypadá sice na první pohled zvláštně, ale její plnou chuť si okamžitě zamilujete.

Žloutková polévka

Žloutková polévka

Připravte si výbornou polévku se žloutky, jarními cibulkami a parmezánem!celý článek

Potrpíte si na recepty osvědčené časem, nebo spíš na ty moderní, za kterými stojí jméno slavného šéfkuchaře? Tato papriková polévka vznikla v kuchyni pražské restaurace Podolka jako jeden z chodů netradičního menu na svatební raut. Připravit si ji ale můžete klidně i na víkendovou tabuli.

Papriková polévka

Papriková polévka

Pražská restaurace Podolka si pro vás připravila netradiční menu na svatební raut. Chutné recepty však využijete i k jiným příležitostem. Inspirujte se!celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz