Jak připravit dokonalé nadýchané piškotové těsto | Recepty.Blesk.cz

Jak připravit dokonalé nadýchané piškotové těsto

Poradíme vám, jak na dokonale nadýchané piškotové těsto nejen na roládu
Poradíme vám, jak na dokonale nadýchané piškotové těsto nejen na roládu
Foto: shutterstock.com
05.05.2015 / 06:00

Piškotový dort, nebo piškotová roláda jsou prý jedny z nejsnadnějších receptů. Dokonale nadýchané piškotové těsto, které není suché a v ústech se božsky rozplývá, je ale docela věda. Víte, jak na něj? Poradíme vám triky, díky kterým se stanete hotovou královnou piškotového těsta.

Při oddělování žloutků a bílků dbejte na to, aby bílky zůstaly bez příměsi žloutků. Jedině tak se vám totiž podaří vyšlehat nadýchaný a hustý sníh.

 

Také nádoba na šlehání musí být dokonale čistá, bez známek mastnoty, jinak sníh nezpevní. Pokud se vám i přesto nedaří bílky ušlehat, pomůže pár kapek citronu.

 

Při spojování dalších surovin se sněhem z bílků, postupujte opatrně. Sníh zabalujte do žloutkové hmoty vařečkou a stejně stejně postupujte i s moukou. Nikdy přitom obě hmoty nemíchejte příliš prudce, ale jen je do sebe lehce propojte.

Božsky nadýchané piškotové rolády: S ovocem i s čokoládou

Božsky nadýchané piškotové rolády: S ovocem i s čokoládou

Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? Vyzkoušejte 5 skvělých variant, po kterých se zaručeně…celý článek

Piškotové těsto roztírejte na plech vyložený pečicím papírem. Půjde vám smotat mnohem lépe, než pouze z vymazaného a vysypaného plechu a nebude se tolik lepit. Po upečení pak roládu zatočte hned, aby se nevysušila.

 

Pokud chcete do těsta vyměnit nějakou surovinu, aby byl dezert dietnější nebo například vhodný i pro bezlepkovou dietu, pamatujte si toto pravidlo: 30 procent mouky lze nahradit různými ořechy nebo kokosem. Suroviny musí být ovšem jemně umleté a přidávejte je vždy smíchané s moukou.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz