Nejdokonalejší vajíčka na světě! Zkuste vaječná hnízda bez přidaného tuku! | Recepty.Blesk.cz

Nejdokonalejší vajíčka na světě! Zkuste vaječná hnízda bez přidaného tuku!

Netradiční způsob přípravy vajec vás nadchne.
Foto: www.dishmaps.com
21.04.2015 / 06:00

Jednoduché jídlo atraktivní na pohled. Vhodné na víkendovou snídani, k večeři i na večírek. 

Tento skvělý recept pochází ze slavné francouzské kuchařky pro děti, a ačkoli je velice jednoduchý, výsledek působí jako od špičkového šéfkuchaře. Osobně jsem ho vyzkoušela a mohu potvrdit, že ho skutečně zvládne i dítě a že chutná báječně. 


Ingredience:

  • 8 vajíček
  • 1 polévková lžíce strouhaného parmezánu 
  • Špetka soli
  • Čerstvě mletý černý pepř


Postup:

Předehřejeme si troubu na 190 °C, na plech umístíme pečicí papír.
Rozklepneme vajíčka a oddělíme bílky od žloutků. Bílky můžeme nalít do mixéru nebo ručním mixérem umixovat v misce. Ideální je střední rychlost a mixujeme, dokud nebudou středně tuhé – tak, aby nebyly vysušené.  Gumovou stěrkou pár šťouchanci jemně vetřeme parmazán a sůl do vzniklé hmoty z bílků. Hrníčkem rozkopečkujeme bílkovou hmotu na připravený plech do 8 kopečků. Hmota na jeden kopeček by měla zabrat ½ až ¾ hrnku. Pozor, musíme je umístit alespoň 3 cm od sebe, aby se nepřipekly.  Opatrně umístíme žloutky na bílkové obláčky. Aby byly žloutky krémové, pečeme 14 až 16 minut – dokud si žloutky nesednou a bílky nebudou do zlatova. Pro tekutější žloutky stačí 10 minut.  Dochuťte podle sebe solí a pepřem, podáváme teplé.

Dobrou chuť!

 

Diskuse k článku

.

Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to!

Přemýšlíte, jak mít i v zimě dostatek zeleniny a ovoce pro kuchařské experimenty? Naučte se správně zamrazovat! A nebojte se, mražením se živiny a vitaminy neničí. Víte ale, jak postupovat a které potraviny se dají zamrazit, i

Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

Potřebujete připravit rychlou večeři nebo rychlý oběd? Sáhněte po tuňáku v konzervě! Je vždycky po ruce, není kalorický, a dokonce i zasytí. Ať už ho milujete ve vlastní šťávě nebo v oleji, s našimi recepty z něj vytěžíte

Palačinky a lívance jako od babičky: S čokoládou, tvarohem nebo se zmrzlinou!

Proč si nedopřát o víkendu trochu toho sladkého pokušení v podobě jídla? Nemusí to být nic složitého, třeba palačinky nebo lívance. Je to vděčný pokrm, který rozmazlí vaše chuťové buňky, a můžete vybírat z desítky nejrůznějších

Dokonalý mazanec bez chybičky: Vyzkoušejte 5 osvědčených triků těch nejlepších pekařek

Nádherně nadýchaný, voňavý, posypaný mandlemi a dozlatova upečený. Tradiční velikonoční mazanec z kynutého těsta by neměl na svátečním stole chybět. A protože Velikonoce jsou tu už za dva dny, máme pro vás praktické rady, díky

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Svět

Terorista se odpálil ve Velké mešitě v Mekce,…

Saúdská Arábie zmařila teroristický útok ve Velké mešitě v Mekce, uvedl Reuters. Jeden útočník se…

celý článek »

České celebrity

Nestyda Krejčíková z Ulice: Vysoký rozparek…

Herečka Aneta Krejčíková (26) je známá svými ženskými tvary, které dokážu uhranout snad každého muže.…

celý článek »

Virál

Tak tahle gorila má pořádnou radost z vody!…

Když je venku třicetistupňové vedro, málokdo se chce dobrovolně péct na sluníčku a spíše by s rozběhem…

celý článek »

VIP sport

Strýcová zveřejnila útoky fanoušků po prohře:…

Byla favoritkou. V zápase 2. kola turnaje v Birminghamu se čekalo, že Barbora Strýcová nebude mít…

celý článek »