Nejdokonalejší vajíčka na světě! Zkuste vaječná hnízda bez přidaného tuku! | Recepty.Blesk.cz

Nejdokonalejší vajíčka na světě! Zkuste vaječná hnízda bez přidaného tuku!

Netradiční způsob přípravy vajec vás nadchne.
Foto: www.dishmaps.com
21.04.2015 / 06:00

Jednoduché jídlo atraktivní na pohled. Vhodné na víkendovou snídani, k večeři i na večírek. 

Tento skvělý recept pochází ze slavné francouzské kuchařky pro děti, a ačkoli je velice jednoduchý, výsledek působí jako od špičkového šéfkuchaře. Osobně jsem ho vyzkoušela a mohu potvrdit, že ho skutečně zvládne i dítě a že chutná báječně. 


Ingredience:

  • 8 vajíček
  • 1 polévková lžíce strouhaného parmezánu 
  • Špetka soli
  • Čerstvě mletý černý pepř


Postup:

Předehřejeme si troubu na 190 °C, na plech umístíme pečicí papír.
Rozklepneme vajíčka a oddělíme bílky od žloutků. Bílky můžeme nalít do mixéru nebo ručním mixérem umixovat v misce. Ideální je střední rychlost a mixujeme, dokud nebudou středně tuhé – tak, aby nebyly vysušené.  Gumovou stěrkou pár šťouchanci jemně vetřeme parmazán a sůl do vzniklé hmoty z bílků. Hrníčkem rozkopečkujeme bílkovou hmotu na připravený plech do 8 kopečků. Hmota na jeden kopeček by měla zabrat ½ až ¾ hrnku. Pozor, musíme je umístit alespoň 3 cm od sebe, aby se nepřipekly.  Opatrně umístíme žloutky na bílkové obláčky. Aby byly žloutky krémové, pečeme 14 až 16 minut – dokud si žloutky nesednou a bílky nebudou do zlatova. Pro tekutější žloutky stačí 10 minut.  Dochuťte podle sebe solí a pepřem, podáváme teplé.

Dobrou chuť!

 

Diskuse k článku

.

Nejlepší piškotové těsto! Už nikdy spálené, propadlé či nedopečené

Piškotové těsto je nejlehčí ze všech těst. Pokud to vaše ale pořád není dokonalé, zřejmě někde děláte chybu. Objem piškotového těsta totiž závisí na množství vyšlehaného vzduchu během šlehání vajec s cukrem. Když šlehání

Báječné řízky: Vyzkoušejte pravý vídeňský, holandský nebo netradiční v bylinkové krustě

Řízky jsou naprostá klasika, bez které se neobejde snad žádná domácnost. Milují ho všichni a není divu. Dá se připravit z masa vepřového, kuřecího, krůtího nebo telecího. Dá se plnit sýrem nebo šunkou nebo ho lze usmažit z masa

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Ročník 2017/18

Řádění fanoušků Brna: Hozená kadibudka zranila…

Během prvoligového fotbalového zápasu mezi Baníkem Ostrava a Brnem byl dnes zraněn pětatřicetiletý…

celý článek »

České celebrity

Vyhublý Pomeje po rozpadu rodiny: Manželka…

Nesmí se dotknout alkoholu, zobe antidepresiva, je mu zle od žaludku a odmítá jíst. Manželka Andrea…

celý článek »

Krimi

Malý Miška (†4) umřel pod koly autobusu:…

V září měl nastoupit do školky, na místo toho ale rodičům zbyly oči pro pláč. Malého Mišku (†4) přejel…

celý článek »

Zapomenuté zločiny

Rakvická tragédie: Kvůli hamižnému mlynáři…

Bylo 26. května 1936 a děti z rakvické školy mířily na výlet na Pálavu. Přes Dyji se měli dostat…

celý článek »