Babské rady: Jak vylepšit bramborovou kaši? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak vylepšit bramborovou kaši?

Babské rady
Babské radyListové těsto zvládnete i sama doma.Upečte si výtečný koláč se švestkami
Doprava
Kamera6
Babské rady
Foto: Shutterstock
01.05.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Vařte brambory a zeleninu efektněji a zmražené švestky šoupněte hned od koláče!

Vmíchání přísad

Foto: Shutterstock

Na vmíchání přísad do těsta nebo spojení dvou těst je nejlepší kovová metlička ve tvaru lopatky. Na dřevěnou vařečku nebo vařečku zakončenou gumou se těsto obvykle nalepí. Přísady se vmíchávají opatrně, aby se v těstě udržel vzduch a koláč byl lehký.

 

Zmražené švestky rovnou do koláče

Foto: shutterstock.com

Zmrazila jste si švestky a chcete je dát do koláče? Tak je tam přidejte ještě zmrzlé, jinak budou jako bláto.

 

Bramborová kaše jinak

Foto: Michal Protivanský

Koho nudí obyčejná bramborová kaše, může si ji trochu oživit. Přidejte do ní třeba lžičku hořčice nebo trochu najemno nastrouhaného křenu.

 

Vaření brambor a zeleniny

Foto: archiv

Při vaření brambor a zeleniny ve vodě je dobré přidat sůl až ve chvíli, kdy změknou. Slaná voda se totiž sama o sobě začne vařit později, a zbytečně se tak celý proces prodlužuje.

 

Aby po houbách nebylo těžko

Foto: Galbani

Houby jsou těžké jídlo. Jejich stravitelnost zlepšíte, když je před vařením osolíte a zakapete citronovou šťávou.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší!

Každá kuchařka čas od času něco připálí nebo vaří jídlo, které má svou charakteristickou vůni, která není zrovna líbivá. A pokud druhý den čekáte návštěvu, pak určitě chcete, aby vám to doma hezky vonělo a bylo tam čisto. Víte,

Jak na vždy měkké maso a křupavou kůžičku? Vyzkoušejte triky našich babiček

Roštěnka, která se nedá rozžvýkat, tuhé maso v guláši, vepřová pečeně postrádající křupavou kůrčičku, rozpadající se sekaná, kachna či kuře bez dozlatova vypečené kůžičky. Tato a další kuchařská faux pas dokážou zkazit náladu

6 triků, jak zachránit přesolené jídlo. Pomůžou bílek, brambora nebo jogurt

Už v dětství se dozvídáme, že sůl je nad zlato. A právě tak bychom s ní měli zacházet. Občas nám ale při vaření "ujede" ruka a pracně připravené jídlo je téměř nepoživatelné. Co s ním? V první řadě nepanikařte a nevylévejte ho

Jak správně sušit a uchovat houby? Zkuste nit, síto nebo pečicí papír

Někdo je jen rád sbírá, jiný je miluje především na talíři. A protože po letošním nepříznivém suchém létě teď houby konečně začaly růst, zažívají někteří houbaři doslova žně. Pokud ale máte smaženice nebo houbových řízků už

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz