Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Vařte brambory a zeleninu efektněji a zmražené švestky šoupněte hned od koláče!
Vmíchání přísad
Na vmíchání přísad do těsta nebo spojení dvou těst je nejlepší kovová metlička ve tvaru lopatky. Na dřevěnou vařečku nebo vařečku zakončenou gumou se těsto obvykle nalepí. Přísady se vmíchávají opatrně, aby se v těstě udržel vzduch a koláč byl lehký.
Zmražené švestky rovnou do koláče
Zmrazila jste si švestky a chcete je dát do koláče? Tak je tam přidejte ještě zmrzlé, jinak budou jako bláto.
Bramborová kaše jinak
Koho nudí obyčejná bramborová kaše, může si ji trochu oživit. Přidejte do ní třeba lžičku hořčice nebo trochu najemno nastrouhaného křenu.
Vaření brambor a zeleniny
Při vaření brambor a zeleniny ve vodě je dobré přidat sůl až ve chvíli, kdy změknou. Slaná voda se totiž sama o sobě začne vařit později, a zbytečně se tak celý proces prodlužuje.
Aby po houbách nebylo těžko
Houby jsou těžké jídlo. Jejich stravitelnost zlepšíte, když je před vařením osolíte a zakapete citronovou šťávou.