Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Přečtěte si, jak se snadno zbavit rezu z nože a jak vydrhnout hrnec i bez drátěnky.
Aby cukrová poleva držela jako přibitá
Pokud vám cukrová poleva nedrží na koláči, musíte ho očistit od všech drobečků. Pak ho potřete jemnou vrstvou marmelády a na ni teprve naneste cukrovou polevu, která už se ani nehne.
Aby citron vydržel
Určitě to znáte. Potřebujete trochu citronové šťávy, použijete ale jen polovinu plodu a tu druhou si chcete nechat na jindy. Jenže citron vám příliš rychle vyschne a nakonec skončí v koši. Záchrana je jednoduchá. Vymačkanou polovinu nevyhazujte – přimáčkněte ji ke druhé půlce a uložte do ledničky.
Jak vydrhnout hrnec bez drátěnky
Když máte hodně zapečené dno v hrnci a nemáte drátěnku, můžete si při čištění pomoct alobalem. Kus ho utrhněte, zmuchlejte… A pomocník je na světě.
Jak si poradit se zrezlým nožem
Rez z oblíbeného nože dobře odstraníte, když ho potřete polovinou čerstvé cibule.
Šlehání bílků
Pokud chcete mít sníh polotekutý, měl by po vytažení metličky lehce odpadávat. Když potřebujete mít bílky ušlehané dotuha, měl by po vytažení metličky zůstat stát. Abyste bílky nepřešlehala, kontrolujte v průběhu šlehání tuhost. Příliš tuhý sníh by způsobil, že koláč bude zrnitý a tuhý.