Babské rady: Jak odstranit rez z nože a mít perfektní sníh? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak odstranit rez z nože a mít perfektní sníh?

Babské rady
Babské radyPerník s polevouVoda s citronem
Doprava
Kamera6
Babské rady
Foto: Shutterstock
26.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Přečtěte si, jak se snadno zbavit rezu z nože a jak vydrhnout hrnec i bez drátěnky.

Aby cukrová poleva držela jako přibitá

Foto: David Háva

Pokud vám cukrová poleva nedrží na koláči, musíte ho očistit od všech drobečků. Pak ho potřete jemnou vrstvou marmelády a na ni teprve naneste cukrovou polevu, která už se ani nehne.

 

Aby citron vydržel

Foto: Shutterstock.com

Určitě to znáte. Potřebujete trochu citronové šťávy, použijete ale jen polovinu plodu a tu druhou si chcete nechat na jindy. Jenže citron vám příliš rychle vyschne a nakonec skončí v koši. Záchrana je jednoduchá. Vymačkanou polovinu nevyhazujte – přimáčkněte ji ke druhé půlce a uložte do ledničky.

 

Jak vydrhnout hrnec bez drátěnky

Foto: Ikea, archiv firem

Když máte hodně zapečené dno v hrnci a nemáte drátěnku, můžete si při čištění pomoct alobalem. Kus ho utrhněte, zmuchlejte… A pomocník je na světě.

 

Jak si poradit se zrezlým nožem

Foto: Profimedia.cz

Rez z oblíbeného nože dobře odstraníte, když ho potřete polovinou čerstvé cibule.

 

Šlehání bílků

Foto: archiv Blesku

Pokud chcete mít sníh polotekutý, měl by po vytažení metličky lehce odpadávat. Když potřebujete mít bílky ušlehané dotuha, měl by po vytažení metličky zůstat stát. Abyste bílky nepřešlehala, kontrolujte v průběhu šlehání tuhost. Příliš tuhý sníh by způsobil, že koláč bude zrnitý a tuhý.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

Řešíte, kolik druhů vánočního cukroví je dost, nebo se chystáte nějaké "uplácat" na poslední chvíli? Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu receptů na jednoduché i náročnější vánoční cukroví, ze kterých si jistě

Nepovedený koláč? Nejčastější chyby při pečení, kterých se vyvarujte!

Zase se vám ten koláč nepovedl a vy přemýšlíte, kde jste udělala chybu? Možná za to mohla jedna z následujících věcí. Při pečení stačí bohužel jedna jediná chyba a z dezertu, který tak hezky vypadal a chutnal před týdnem u

Nejlepší podzimní dezerty z jablek! Štrúdly, jablečník nebo mřížkový koláč

Jsou štavnatá a chutnají skvěle. Navíc je právě teď jejich sezona, tak toho využijte a připravte z nich nějakou sladkou dobrotu nejen na neděli. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz