Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Zjistěte, jak pracovat s rychle tuhnoucí polevou a jak uchovat maso, když nemůžete použít lednici!
Co se zbylou smetanou?
Nevíte, co se zbytkem smetany? Dejte ji do formiček na led nebo sáčku na ledové kuličky a nechte ji zmrznout. Do kávy ji pak stačí jen vyklepnout.
Ze zakaleného oleje opět olej čirý
Když potřebujete rychle použít chladem zkalený olej, stačí do něj nasypat trošku soli a promíchat. Bude zase čirý.
Ztuhlá poleva
Máte hotový dort, chcete ho potřít polevou, ale ona ztuhne dřív, než jste si přála? Dejte dort nebo koláč na chvíli zpátky do vyhřáté trouby. Poleva zase povolí a vy ji můžete snadno rozetřít.
Jak rychle a snadno obalit květák
Nebaví vás obalovat květák? Pomůžou vám uzavíratelné krabičky. Do jedné dejte rozšlehané vejce, přidejte povařený květák, uzavřete a důkladně zatřepejte. Stejně postupujte s miskou, do které dáte strouhanku. Uzavřít, protřepat… a květák je obalený bez zbytečného nepořádku. Navíc bleskově rychle.
Jak uchovávat maso bez lednice?
Potřebujete uchovat čerstvé maso, jenže jste právě na chatě bez lednice nebo se vám ta domácí rozbila? Pomůžou vám obyčejné kopřivy. Stačí do nich maso zabalit, a máte na pár dní vystaráno.