Babské rady: Jak bleskově obalit květák? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak bleskově obalit květák?

Babské rady
Babské radyLedové kostkybylinky v oleji
Doprava
Kamera5
Babské rady
Foto: Shutterstock
19.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Zjistěte, jak pracovat s rychle tuhnoucí polevou a jak uchovat maso, když nemůžete použít lednici!

Co se zbylou smetanou?

Foto: SHUTTERSTOCK.COM

Nevíte, co se zbytkem smetany? Dejte ji do formiček na led nebo sáčku na ledové kuličky a nechte ji zmrznout. Do kávy ji pak stačí jen vyklepnout.

 

Ze zakaleného oleje opět olej čirý

Foto: Shutterstock

Když potřebujete rychle použít chladem zkalený olej, stačí do něj nasypat trošku soli a promíchat. Bude zase čirý.

 

Ztuhlá poleva

2297588:gallery:true:true

Máte hotový dort, chcete ho potřít polevou, ale ona ztuhne dřív, než jste si přála? Dejte dort nebo koláč na chvíli zpátky do vyhřáté trouby. Poleva zase povolí a vy ji můžete snadno rozetřít.

 

Jak rychle a snadno obalit květák

Foto: SEMO

Nebaví vás obalovat květák? Pomůžou vám uzavíratelné krabičky. Do jedné dejte rozšlehané vejce, přidejte povařený květák, uzavřete a důkladně zatřepejte. Stejně postupujte s miskou, do které dáte strouhanku. Uzavřít, protřepat… a květák je obalený bez zbytečného nepořádku. Navíc bleskově rychle.

 

Jak uchovávat maso bez lednice?

Foto: Shutterstock.com

Potřebujete uchovat čerstvé maso, jenže jste právě na chatě bez lednice nebo se vám ta domácí rozbila? Pomůžou vám obyčejné kopřivy. Stačí do nich maso zabalit, a máte na pár dní vystaráno.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz