Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku?

Babské radyMatná nerezová slánka a pepřenka budou na stole vynikat.Vepřové karbanátky se špenátem
6
Babské rady
Foto: Shutterstock
12.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Přečtěte si tipy, jak zamezit ucpávání pepřenky a co dělat, když je vaše polévka příliš řídká...

Ucpané sypátko pepřenky

Matná nerezová slánka a pepřenka budou na stole vynikat.

Sypátko pepřenky se vám neucpe, když k pepři přidáte jeden suchý hrášek, který pohltí vlhkost.

 

Mastné skvrny na sporáku

Cif Odmašťovač sprej je účinný proti mastnotě a dalším odolným nečistotám v kuchyni. 84 Kč

Mastné skvrny z klasického sporáku nejlépe odstraníte, když je ještě teplé posypete solí a pak přetřete novinovým papírem.

 

Šťavnatější karbanátky

Vepřové karbanátky se špenátem

Karbanátky budou mnohem šťavnatější, když do nich nastrouháte vařenou mrkev nebo syrovou bramboru. Na chuti se to už vůbec nepozná.

 

Co s řídkou polévkou?

Vývar s domácími nudlemi

Pokud máte příliš řídkou polévku a už se vám ji nechce zahušťovat moukou, přidejte do ní rozkvedlané vejce nebo chlebovou střídku.

 

Aby strouhanka na řízcích lépe držela

Plněné řízky

Strouhanka bude na řízcích lépe držet, když do našlehaných vajec dáte pár kapek oleje.

Diskuse k článku

.

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Recepty z cukety, kterým neodoláte: Placky, koláče i omelety

Cukety jsou letní princeznou! Jsou oblíbené a není divu. Hodí se k k přípravě polévek, placiček, koláčů, dají se přidat k těstovinám nebo se dají zapékat. Kromě toho mají málo kalorií a díky své jemné chuti a zdravotním

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Grilované maso: Nejlepší rady, jak ho správně vybrat a připravit, aby bylo co nejlepší!

Chcete-li mít grilované maso skutečně co nejchutnější, je nutné vybrat správně maso. A taky ho pak správně upéct. Jedině pak si pochutnáte a z grilování uděláte jedinečný zážitek. Jak tedy postupovat?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Stát se připravuje na „suché roky“. Bude…

Není pitná voda. Obce se hlásí o pomoc. Tu nabízí například Správa státních hmotných rezerv. Opatření…

celý článek »

České celebrity

Těhotná Adriana Sklenaříková (46): Poslední…

Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková (46) už počítá poslední hodiny do porodu svého prvního…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Příběhy

Zkrachovalý milionář žije přes 20 let na…

Novodobý australský Robinson David Glasheen drží smutek. Zemřel mu totiž jeho nejbližší a vlastně…

celý článek »