Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak bojovat proti ucpané pepřence a mastným skvrnám na sporáku?

Babské rady
Babské radyMatná nerezová slánka a pepřenka budou na stole vynikat.Vepřové karbanátky se špenátem
Doprava
Kamera6
Babské rady
Foto: Shutterstock
12.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Přečtěte si tipy, jak zamezit ucpávání pepřenky a co dělat, když je vaše polévka příliš řídká...

Ucpané sypátko pepřenky

Foto: Michal Protivanský, profimedia.cz

Sypátko pepřenky se vám neucpe, když k pepři přidáte jeden suchý hrášek, který pohltí vlhkost.

 

Mastné skvrny na sporáku

Foto: archiv firem

Mastné skvrny z klasického sporáku nejlépe odstraníte, když je ještě teplé posypete solí a pak přetřete novinovým papírem.

 

Šťavnatější karbanátky

Foto: Dušan Křístek

Karbanátky budou mnohem šťavnatější, když do nich nastrouháte vařenou mrkev nebo syrovou bramboru. Na chuti se to už vůbec nepozná.

 

Co s řídkou polévkou?

Foto: Daniel Zahrádka

Pokud máte příliš řídkou polévku a už se vám ji nechce zahušťovat moukou, přidejte do ní rozkvedlané vejce nebo chlebovou střídku.

 

Aby strouhanka na řízcích lépe držela

Foto: Recepta zo života

Strouhanka bude na řízcích lépe držet, když do našlehaných vajec dáte pár kapek oleje.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Domácí nudle jako od babičky. Naučte se je krok za krokem a nebudete chtít jiné!

Že nemáte čas a že se dají nudle přece koupit už hotové? Jistě, dají. Ovšem dnes je trend připravovat v kuchyni vše nejčerstvější a pěkně po domácku. Jestli je vám to sympatické, pak se určitě domácí nudle naučte. Do kuřecí,

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz