Křehké rohlíčky
Rohlíčky z kynutého těsta, plněné směsí z máku, vejce, pudinku, rozinek, dochucená skořicí a citronovou kůrou. Pečeme potřené máslem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
náplň 1
náplň 2
podle potřeby
Postup přípravy
Do vlažného mléka vmíchejte lžičku cukru, krupice, rozdrobte droždí a počkejte, až kvásek vzejde.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukr moučku, špetku soli, olej, žloutky a kvásek.
Vypracujte hladké těsto a nechte krátce vykynout.
Mléko přiveďte k varu a rozpusťte v něm cukr.
Mák umelte a spařte oslazeným mlékem v takovém množství, abyste získala snadno roztíratelnou náplň.
Dochuťte citronovou kůrou a skořicí.
Do tvarohu vmíchejte vejce, vanilkový cukr a cukr moučku, pudinkový prášek a rozinky.
Podle chuti přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte.
Těsto rozdělte na osm bochníčků, každý na pomoučené desce rozválejte a rozkrojte na osm trojúhelníků.
Na širší část dejte dvě lžičky náplně a srolujte.
Vytvarujte do tvaru rohlíčku a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova.
Hodnotit recept: