Broskvový dort
Dort ze světlého a tmavého korpusu promazaný krémem z cukru, vajec, másla a vanilkového cukru, pokladený broskvemi. Přelitý čokoládovou polevou a obalený v nasekaných ořechách.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto 1
těsto 2
Postup přípravy
Připravte si světlé těsto (těsto 1). Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem a s citronovou šťávou do pěny.
Ušlehejte sníh z bílků.
Přidejte mouku a zlehka vmíchejte tuhý sníh.
Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte.
Korpus vodorovně rozkrojte na dvě části.
Připravte si tmavé těsto (těsto 2). Žloutky smíchejte s cukrem krystal a s vanilkovým cukrem.
Nahrubo nasekejte ořechy. Z bílků ušlehejte sníh.
Na vaječnou směs prosejete kakao, přidejte ořechy, rum, mouku a vmíchejte sníh.
Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte.
Z cukru a vajec ušlehejte nad párou hustou pěnu.
Máslo smíchejte zvlášť s vanilkovým cukrem.
Poté oba krémy smíchejte.
Broskve důkladně omyjete, stáhnete z nich slupku a nakrájejte je na tenké měsíčky.
řetinu krému natřete na světlý korpus, obložte nakrájenými broskvemi a překryjte tmavým korpusem.
Postup opakujete tak, aby tmavý korpus zůstal uprostřed.
Povrch ozdobte broskvemi, polijte čokoládou.
Obvod dortu posypte nahrubo sekanými ořechy. Podávejte vychlazené.
Hodnotit recept: