Broskvový dort | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Broskvový dort

Broskvový dort

Dort ze světlého a tmavého korpusu promazaný krémem z cukru, vajec, másla a vanilkového cukru, pokladený broskvemi. Přelitý čokoládovou polevou a obalený v nasekaných ořechách.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci

na ozdobu

1 kspoleva čokoládová mléčná
1 kssmetana ke šlehání
100 gořechy vlašské

náplň

1 kscukr vanilínový
210 gcukr krystal
250 gmáslo
3 ksvejce
600 gbroskev čerstvá

těsto 1

1 kscitrón
1 lžícetuk
120 gmouka polohrubá
140 gcukr krystal
6 ksvejce

těsto 2

1 lžícetuk
1 balíčekcukr vanilínový
1 lžícekakao
2 lžícerum
3 ksvejce
60 gmouka polohrubá
70 gcukr krystal
70 gořechy vlašské

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 40
1.

Připravte si světlé těsto (těsto 1). Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem a s citronovou šťávou do pěny.

2.

Ušlehejte sníh z bílků.

3.

Přidejte mouku a zlehka vmíchejte tuhý sníh.

4.

Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte.

5.

Korpus vodorovně rozkrojte na dvě části.

6.

Připravte si tmavé těsto (těsto 2). Žloutky smíchejte s cukrem krystal a s vanilkovým cukrem.

7.

Nahrubo nasekejte ořechy. Z bílků ušlehejte sníh.

8.

Na vaječnou směs prosejete kakao, přidejte ořechy, rum, mouku a vmíchejte sníh.

9.

Formu vymažte tukem a vysypte moukou, vlijte do ní těsto a upečte.

10.

Z cukru a vajec ušlehejte nad párou hustou pěnu.

11.

Máslo smíchejte zvlášť s vanilkovým cukrem.

12.

Poté oba krémy smíchejte.

13.

Broskve důkladně omyjete, stáhnete z nich slupku a nakrájejte je na tenké měsíčky.

14.

řetinu krému natřete na světlý korpus, obložte nakrájenými broskvemi a překryjte tmavým korpusem.

15.

Postup opakujete tak, aby tmavý korpus zůstal uprostřed.

16.

Povrch ozdobte broskvemi, polijte čokoládou.

17.

Obvod dortu posypte nahrubo sekanými ořechy. Podávejte vychlazené.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 265,2kJ 34 679,9kJ
Bílkoviny 5,3g 145,4g
Tuky 18g 492,5g
Sacharidy 29,6g 811,7g
Cholesterol 152,5mg 4 180mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz