Kůzlečí na víně s omáčkou ze žloutků
Kůzlečí maso restované na sádle s parmskou šunkou a cibulí. To celé podlité bílým vínem. Přelejeme omáčkou ze žloutků, citronové šťávy, majoránky a petrželkou. Podáváme s rýží
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso, parmskou šunku a cibuli nakrájejte na kostky.
V hrnci rozpalte sádlo a vše na mírním plameni zvolna orestujte.
Ochuťte solí a pepřem.
Dozlatova osmažené maso zaprašte moukou, po chvíli podlijte bílým vínem a zredukujte.
Podlijte vodou a pod pokličkou duste až do zhoustnutí šťávy.
Omáčku začněte připravovat až asi patnáct minut před plánovaným podáváním.
Do vyšší misky dejte 3 žloutky, šťávu z jednoho citronu, majoránku a jemně nasekanou zelenou petrželku.
Vše metličkou vyšlehejte a nalijte na podušené maso.
Na mírném plameni nechte několik minut vařit do zhoustnutí. Dejte pozor, aby se vám vaječná hmota nesrazila.
Podávejte s rýží, noky nebo šťouchanými bramborami.
Hodnotit recept: