Jogurtový dort
Lehký dortový korpus pokladený sezónním či kompotovaným ovocem podle vašeho výběru pod jogurtovým krémem se želatinou. Necháme ztuhnout do druhého dne a před podáváním můžeme ještě dozdobit ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na formu
Postup přípravy
Oddělte žloutky od bílků.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
Postupně vešlehejte cukr a žloutky.
Nakonec opatrně po částech vmíchejte prosátou mouku společně s práškem do pečiva.
Formu vymažte a vysypte moukou.
Těsto dejte do formy.
Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C približne 25 minut.
Želatinu připravte podle návodu na obale.
Jogurt smíchejte s moučkovým cukrem.
Zlehka vmíchejte vyšlehanou smetanu, citrónovou štávu a nachystanou želatinu.
Vychladnutý korpus vyberte z formy.
Formu, dno i boky, vyložte papírem na pečení.
Korpus opět vložte do formy a obložte sezónním ovocem.
Na ovoce vylijte jogurtový krém.
Dort nechte ztuhnout v lednici do druhého dne.
Formu poté otevřete, papír odstraňte a dort pokrájejte na kousky.
Před podáváním můžete dozdobit ovocem.
Hodnotit recept: