Šlehačkový řez | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Šlehačkový řez

Šlehačkový řez

Na upečený korpus natřeme pudinkový krém s kakaem, tuto vrstvu ještě potřeme šlehačkou. Moučník navrch posypeme hoblinkami z čokolády.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci

náplň

100 gčokoláda mléčná
2 lžičkakakao
2 balíčekprášek pudinkový zlatý klas
250 mlsmetana ke šlehání
250 gtuk rostlinný
4 lžícecukr krupice
600 mlmléko

těsto

1 balíčekprášek kypřící do pečiva
10 lžíceolej
250 gcukr krupice
250 gmouka hladká
4 ksvejce
8 lžícevoda

Postup přípravy

Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 25
1.

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny.

2.

Přidejte mouku s práškem do pečiva, vodu a olej.

3.

Plech vystelte papírem na pečení.

4.

Těsto dejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 až 25 minut.

5.

Z mléka, ze zlatých klasů a z cukru uvařte kaši, kterou nechte vychladnout.

6.

Přimíchejte rostlinný tuk na pečení, kakao a dobře promíchejte.

7.

Náplň natřete na upečené těsto.

8.

Vyšlehejte smetanu a natřete ji na náplň.

9.

Na povrch nastrouhejte čokoládu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 493,6kJ 26 795,8kJ
Bílkoviny 3,6g 64,6g
Tuky 22,8g 409,5g
Sacharidy 34,6g 620g
Cholesterol 64,8mg 1 161,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz