Bílý velikonoční beránek
Velikonoční beránek zdobený tuhým sněhem z bílků a cukru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
Postup přípravy
Cukr s máslem a se žloutky ušlehejte do pěny.
Přidejte mléko, mouku, vanilkový cukr, jedlou sodu a trochu nastrouhané citronové kůry z citrónu. Důkladně promíchejte.
Formu beránka vymažte tukem a vysypte moukou.
Těsto vlijte do formy a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut.
Upečeného beránka vyklopte na utěrku a nechte zchladnout.
Bílky ušlehejte s cukrem ve vodní lázni.
Tuhý sníh naplňte do cukrářského sáčku a beránka zdobte směrem od hlavy dolů. Sníh nanášejte drobnými krouživými pohyby.
Do očních důlků vmáčkněte kávová zrnka a čumáček zvýrazněte želé jahůdkou.
Beránka nechte na chladném suchém místě. Po zaschnutí mu přivažte stužku kolem krku.
Hodnotit recept: