Rumové pralinky
Dezert z piškotového těsta namočeného v rumu a v čokoládové polevě na závěr obalíme strouhanou čokoládou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Vejce, cukr krupici (150g) a vanilínový cukr vyšlehejte do pěny.
Přidejte prosátou mouku a opatrně zamíchejte.
Plech vystelte papírem na pečení.
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech (30x40cm).
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C.
Upečené piškotové těsto ihned vyklopte na pracovní desku posypanou cukrem krupice.
Papír zeshora zlehka potřete studenou vodou a opatrně stáhněte.
Vychladnutý upečený koláč pokrájejte na malé kousky.
Kousky dejte do mísy, přidejte vodu, rum, rumové aroma, cukr a roztopenou polevu.
Zpracujte na tuhou hmotu a tvarujte kuličky.
Kuličky dejte přibližně na 2 hodiny do lednice.
Poté je pomocí vidličky namáčejte v polevě, obalte ve strouhané čokoládě a nechte ztuhnout.
Uchovávejte v chladě a v uzavřené nádobě.
Hodnotit recept: