Mrkvové řezy
Řezy z těsta z mrkve uvařené v mléce. Upečený koláč natřeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Mrkev očistěte a nadrobno pokrájejte.
Uvařte ji v mléku, rozmixujte a nechte vychladnout.
Žloutky vymíchejte s cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou a šťávou z 1 citrónu.
Do žloutkové směsi přidejte rozmixovou mrkev, mleté ořechy.
Přidejte strouhanku a prosátou mouku s práškem do pečiva.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který jemně vmíchejte do hmoty.
Plech vystelte pečícím papírem.
Těsto vylijte na plech a dejte péct.
Vychladnutý korpus překrojte, polovinu natřete marmeládou.
Přikryjte druhou polovinou korpusu a nakrájejte na úhledné řezy, které ozdobte šlehačkou.
Hodnotit recept: