Tvarohový koláč
Na upečený korpus ze žloutkového těsta rozetřeme tvarohovou náplň s vanilinovým cukrem a citrónovou kůrou. Potřeme sladkým sněhem z bílků a zapečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň 1
náplň 2
těsto
Postup přípravy
Mouku a prášek do pečiva prosejte na desku.
Přidejte cukr, máslo pokrájené na kousky, žloutky a sůl.
Těsto zpracujte a rozválejte na pomoučené desce na velikost plechu.
Přendejte na plech s pečícím papírem a upečte.
Tvaroh rozdrobte do mísy, přidejte žloutky, krystalový a vanilínový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru.
Řádně umíchejte, vzniklou náplň (náplň 1) rozetřete na upečené těsto.
Bílky vyšlehejte s krystalovým a vanilínovým cukrem na sníh (náplň 2).
Sníh rozdělte na tvaroh a zapečte při teplotě 180 °C asi 20 minut.
Hodnotit recept: