Kynuté pagáče
Slovenská specialita z kynutého těsta s náplní s brynzou, hořčicí, smetanou a pažitkou. Slaný moučník pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě asi dvacet minut.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
na vál
Postup přípravy
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravte kvásek.
Po vykynutí ho vmíchejte do mouky, přidejte vejce.
Dále přidejte roztopený tuk, smetanu a sůl.
Vypracujte polotuhé těsto, které nechte na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
Z brynzy, másla, smetany, hořčice, pažitky, mleté papriky a kmínu umíchejte náplň.
Na pomoučené desce těsto rozválejte a do prostřední třetiny rozetřete třetinu náplně.
Těsto přeložte a rozválejte.
Postup s nápln, překládáním a rozválením ještě dvakrát zopakujte.
Těsto polé vyválejte na tloušťku 7 mm a vykrajujte kolečka.
Položte je na plech vystlaný papírem na pečení.
Můžete ho posypat hrubě mletou solí a upečte jej dozlatova v troubě vyhřáté na 200°C.
Hodnotit recept: