Ořechový pletenec | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Ořechový pletenec

Ořechový pletenec

Pletence z kynutého těsta se skořicí, ořechy a rozinkami. Po upečení ještě potřeme cukrovou polevou a dezert je připraven k podávání.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 lžičkaskořice mletá
1 špetkasůl
1 kscitrón
1 lžícemáslo
100 gtuk
100 grozinky
2 ksvejce
20 gdroždí čerstvé
250 mlmléko
50 gořechy lískové mleté
500 gmouka polohrubá
80 gcukr krystal
80 gcukr krystal

Postup přípravy

Čas přípravy: 80
Čas vaření/pečení: 40
1.

Z mouky, droždí, lžíce cukru a trochy mléka vypracujte těsto.

2.

Přikryjte ho utěrkou a nechte jej na teplém místě kynout asi 30 minut.

3.

Pak těsto uprostřed roztlačte, přidejte dovnitř změklý tuk.

4.

Dále přidejte zbytek mléka, cukr, sůl, vejce a citrónovou kůru z 1 citrónu.

5.

Vše zapracujte do těsta.

6.

Nechte na teplém místě kynout dalších 30 minut.

7.

Vykynuté těsto rozdělte na stejnoměrně velké části.

8.

Každou část vyválejte na obdélník.

9.

Potřete roztopeným máslem, posypte směsí cukru, skořice, ořechů a hrozinek.

10.

Každý kousek sviňte a spleťte.

11.

Pečte dozlatova.

12.

Potom povrch potřete cukrovou polevou tj. smíchejte práškový cukr s vodou.

13.

Nakrájejte na kousky a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 418,4kJ 16 318,4kJ
Bílkoviny 6,5g 75,1g
Tuky 10,8g 124,7g
Sacharidy 53,9g 619,7g
Cholesterol 54,1mg 622,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz