Pekingská polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pekingská polévka

30 min. | polévka | 596 kJ/porce | Čínská kuchyně | 4 porce

Pekingská polévka

Polévka z pórku, čínského zelí a mrkve s žampiony a orestovaným kuřecím masem. Pikantnější chuti dosáhneme přidáním chilli papriček.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lvoda
1 lžícemoučka škrobová
1 špetkasůl
1 lžíceolej
160 gpórek
160 gzelí čínské
160 gmrkev
2 kostkabujón zeleninový
200 gkuřecí maso
3 lžíceocet jablečný

podle chuti

paprika chilli

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.

Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka.

2.

Zelí omyjte a nakrájejte na pásky.

3.

Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.

4.

Zelí omyjte a nakrájejte na pásky.

5.

Kuřecí maso umyjte a nakrájejte na pásky.

6.

Maso osolte a obalte v škrobové moučce.

7.

V hrnci na rozehřátém oleji orestujte kuřecí maso.

8.

Přidejte zeleninu.

9.

Poté zalijte 1l vody.

10.

Dochuťte bujónem a vařte, dokud zelenina nezměkkne.

11.

Podle potřeby můžete polévku zahustit škrobovou moučkou.

12.

Nakonec polévku ochuťte jablečným octem a solí.

13.

Pokud chcete mít pikantnější polévku, přidejte papričku chilli.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 132,9kJ 596,3kJ
Bílkoviny 1,8g 7,9g
Tuky 1,3g 6g
Sacharidy 1,9g 8,4g
Cholesterol 7,2mg 32,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz