Alpská polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Alpská polévka

35 min. | polévka | 1 405 kJ/porce | Rakouská kuchyně | 4 porce

Alpská polévka

Polévka z kuřecího vývaru s pórkem, mrkví a bramborami. Ochutíme česnekem, muškátovým oříškem, pepřem a majoránkou a přidáme nastrouhaný eidam. Polévku na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 kspórek
1 lvývar kuřecí
1 špetkaoříšek muškátový mletý
1 lžičkamajoránka čerstvá
1 stroužekčesnek
150 gsýr eidam
2 ksmrkev
50 gmáslo
500 gbrambory
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2.

Pórek umyjte a nakrájejte na kolečka.

3.

Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5.

V hrnci na rozehřátém másle všechnu zeleninu opečte.

6.

Česnek oloupejte a prolisujte.

7.

Do hrnce přidejte česnek, zalijte vývarem.

8.

Vařte asi 15 minut.

9.

Mezitím si nastrouhejte sýr.

10.

Přidejte polovinu sýra do hrnce, osolte, ochuťte muškátovým oříškem, pepřem, majoránkou.

11.

Dovařte doměkka.

12.

Polévku rozdělte na talíře a zbylým sýrem jednotlivé porce posypte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 254,9kJ 1 404,6kJ
Bílkoviny 2,6g 14,1g
Tuky 3g 16,8g
Sacharidy 6,3g 35g
Cholesterol 6,4mg 35mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz