Zelňačka s jablkami
Polévka z kysaného zelí s jablky, rajčaty a opečenou slaninou podlitá hovězím vývarem a okořeněná kmínem a pepřem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kyselé zelí slejte z nálevu a podle chuti zelí propláchněte vodou.
Jablka oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Slaninu nakrájejte na větší kousky.
Rajčata umyjte a nakrájejte na měsíčky.
Na rozpáleném tuku krátce opečte slaninu.
Přidejte cibuli a opečte dosklovita.
Přidejte zelí a krátce poduste.
K zelí vložte jablka a rajčata, ochuťte kmínem, solí a pepřem.
Podlijte vývarem a na mírném ohni duste přikryté 50 minut.
Hodnotit recept: