Zelňačka s jablkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zelňačka s jablkami

65 min. | polévka | 683 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Zelňačka s jablky

Polévka z kysaného zelí s jablky, rajčaty a opečenou slaninou podlitá hovězím vývarem a okořeněná kmínem a pepřem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakmín celý
1 plátekslanina
1 špetkasůl
2 ksjablko
3 ksrajčata
440 gzelí kysané
800 mlvývar hovězí
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 50
1.

Kyselé zelí slejte z nálevu a podle chuti zelí propláchněte vodou.

2.

Jablka oloupejte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4.

Slaninu nakrájejte na větší kousky.

5.

Rajčata umyjte a nakrájejte na měsíčky.

6.

Na rozpáleném tuku krátce opečte slaninu.

7.

Přidejte cibuli a opečte dosklovita.

8.

Přidejte zelí a krátce poduste.

9.

K zelí vložte jablka a rajčata, ochuťte kmínem, solí a pepřem.

10.

Podlijte vývarem a na mírném ohni duste přikryté 50 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 155,1kJ 682,6kJ
Bílkoviny 1,8g 7,9g
Tuky 1,4g 6,1g
Sacharidy 4,2g 18,6g
Cholesterol 3,4mg 14,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz