Pažitková polévka
Polévka z kořenové zeleniny zavařená opraženou krupicí, vejcem a strouhaným sýrem a ochucená čerstvou pažitkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lvývar slepičí
1 špetkasůl
1 špetkaoříšek muškátový mletý
100 gzelenina kořenová
2 ksžloutek
2 hrstpažitka
50 gsýr eidam
50 gkrupice pšeničná
50 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Kořenovou zeleninu umyjte a nadrobno nastrouhejte.
2.
Na polovině másla orestujte zeleninu.
3.
Přidejte krupici, opražte dozlata, zalijte vývarem a vařte.
4.
Sýr typu eidam nastrouhejte.
5.
Druhou polovinu másla umíchete se žloutky, sýrem a osolte.
6.
Žloutky přimíchejte do horké polévky.
7.
Pažitku umyjte a nadrobno nasekejte.
8.
Nakonec přidejte do polévky pažitku a nastrouhaný muškátový oříšek.
Hodnotit recept: