Vepřový guláš s jablky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřový guláš s jablky

60 min. | polévka | 3 204 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Guláš s jablky

Netradiční guláš s jablky a bílým vínem ovoněný majoránkou, je nejlepší s chlebem nebo bílým pečivem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkamajoránka čerstvá
1 lžičkacukr
1 špetkasůl
100 mlvíno bílé
2 lžícemouka hladká
2 lžícesádlo
200 mlvývar masový
300 gjablko
500 gvepřová plec

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Plecko pokrájejte na větší kousky.

2.

Kousky obalte v mouce a opečte na rozpáleném sádle.

3.

Zalejte vývarem a duste skoro doměkka.

4.

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky.

5.

Jablka přidejte k masu.

6.

Ochuťte majoránkou a přikryté poduste.

7.

Nakonec přidejte bílé víno, cukr, sůl a pepř.

8.

Podávejte s pečivem nebo s chlebem.

9.

Pokud je guláš řídký, můžete jej zahustit světlou jíškou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 555,7kJ 3 203,6kJ
Bílkoviny 9,5g 54,5g
Tuky 6,9g 39,8g
Sacharidy 5,5g 31,4g
Cholesterol 34,1mg 196,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz