Beraní guláš
Guláš ze skopového masa orestovaného na sádle se směsí koření a s česnekem. Maso vaříme do změknutí, pak přidáme brambory, papriku a rajčata. Podáváme s čerstvým chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso umyjte, nakrájejte na menší kousky.
Rozehřejte sádlo a za stálého míchání maso orestujte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
K masu přidejte cibuli, kmín, mletou červenou papriku a pepř.
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, přidejte k masu.
Několik minut vše poduste a pak podlijte vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Osolte a na mírném ohni vařte asi 1,5 hodiny.
Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory.
Papriky očistěte, vyberte semínka a nakrájejte na kostičky.
Rajčata nakrájejte na osminky.
Až je maso měkké, tak přidejte brambory, papriky, rajčata.
Pokud je potřeba podlejte ještě vodou. Dovařte doměkka.
Guláš podávejte s čerstvým chlebem.
Hodnotit recept: