Beraní guláš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Beraní guláš

140 min. | polévka | 1 155 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Guláš ze skopového masa orestovaného na sádle se směsí koření a s česnekem. Maso vaříme do změknutí, pak přidáme brambory, papriku a rajčata. Podáváme s čerstvým chlebem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakmín celý
1 špetkapaprika mletá sladká
1 špetkapepř černý mletý
100 gsádlo vepřové
2 stroužekčesnek
4 kspaprika zelená
4 ksrajčata
700 gbrambory
800 gberaní stehno

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 110
1.

Maso umyjte, nakrájejte na menší kousky.

2.

Rozehřejte sádlo a za stálého míchání maso orestujte.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4.

K masu přidejte cibuli, kmín, mletou červenou papriku a pepř.

5.

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, přidejte k masu.

6.

Několik minut vše poduste a pak podlijte vodou tak, aby bylo maso ponořené.

7.

Osolte a na mírném ohni vařte asi 1,5 hodiny.

8.

Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory.

9.

Papriky očistěte, vyberte semínka a nakrájejte na kostičky.

10.

Rajčata nakrájejte na osminky.

11.

Až je maso měkké, tak přidejte brambory, papriky, rajčata.

12.

Pokud je potřeba podlejte ještě vodou. Dovařte doměkka.

13.

Guláš podávejte s čerstvým chlebem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 271,8kJ 1 154,9kJ
Bílkoviny 0,8g 3,6g
Tuky 4,1g 17,4g
Sacharidy 6,2g 26,3g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz