Vídeňská čočka s rýží | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vídeňská čočka s rýží

60 min. | hlavní chod | 2 559 kJ/porce | Rakouská kuchyně | 4 porce

Rýžovo-čočkový salát

Rakouská specialita z císařské Vídně: uvařenou čočku smísíme se samostatně uvařenou rýží a s osmaženým vepřovým masem. Směs zapečeme v troubě a podáváme se zeleninovým salátem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžíceolej
1 kscibule kuchyňská
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkakoření nové mleté
1 špetkasůl
100 gmaso uzené
100 gvepřové maso
2 lžícestrouhanka
200 grýže
200 gčočka
30 gtuk
80 gslanina

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 45
1.

Vše společně zamíchejte - čočku, rýži i maso.

2.

Zapékací mísu vymažte olejem, vysypte strouhankou.

3.

Čočkovou směs rovnoměrně dejte do mísy.

4.

Zapečte v mírně rozehřáté troubě.

5.

Podávejte teplé společně se zeleninovým salátem

6.

Čočku vložte do studené vody a nechte nejlépe přes noc nabobtnat.

7.

Druhý den čočku uvařte doměkka.

8.

Samostatně uvařte i rýži podle návodu na obale.

9.

Vepřové maso uvařte doměkka. Poté jej nakrájejte na nudličky.

10.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

11.

Slaninu nakrájejte na kostičky.

12.

Na rozehřátém tuku zpěňte cibuli se slaninou.

13.

Přidejte maso, osolte a okořeňte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 214,4kJ 2 559,4kJ
Bílkoviny 12,8g 26,9g
Tuky 13,7g 28,9g
Sacharidy 29,7g 62,6g
Cholesterol 26,5mg 55,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz