Fazolová polévka s rajčatovým protlakem
Polévka s fazolemi, brambory, cibulí a rajčatovým protlakem zahuštěná tmavou jíškou. Okořeníme podle chuti.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lvoda
1 kscibule kuchyňská
1 lžíceolej
1 špetkasůl
1 špetkacukr
1 lžícemouka hladká
100 gprotlak rajčatový
100 gbrambory
200 gfazole hnědé
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.
Povařte 25 minut doměkka.
2.
Z menšího množství oleje a mouky připravte tmavou jíšku.
3.
Rozřeďte ji vodou z polévky, vlijte zpět do hrnce.
4.
Krátce povařte a osolte, okořeňte podle chuti.
5.
Fazole namočte den předem do 2l vody.
6.
Druhý den vodu slejte, doplňte čerstvou vodu a dejte vařit.
7.
Cibuli oloupejte a ponechte vcelku.
8.
Bramobory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
9.
K fazolím přidejte cibuli, brambory a rajčatový protlak.
Hodnotit recept: