Klasická gulášová polévka se smetanou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Klasická gulášová polévka se smetanou

195 min. | polévka | 743 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Gulášová polévka z hovězího, vepřového či kuřecího masa, papriky, rajčatového protlaku a vína. Opepříme a na závěr přidáme kysanou smetanu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 lžíceprotlak rajčatový
1 špetkasůl
125 mlvíno červené
125 mlvoda
2 kscibule kuchyňská
2 lžíceolej rostlinný
3 kspaprika tří barev
3 lžícesmetana kysaná
4 lžícepaprika mletá sladká

podle chuti

maso

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 180
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky.

2.

Papriku umyjte, rozpůlte, vyberte jadérka a nakrájejte na proužky.

3.

Maso (podle chuti-vepřové, hovězí nebo kuřecí) umyjte a nakrájejte na kostičky.

4.

V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpalte olej.

5.

Opečte maso, pak přidejte cibuli a papriku.

6.

Do šťávy přimíchejte rajčatový protlak, mletou papriku, víno a vodu.

7.

Přikryjte a podle druhu masa duste 1-3 hodiny.

8.

Podle potřeby podléváme, když je maso měkké, přidejte sůl, pepř a ještě chvíli poduste.

9.

Na závěr do hrnce nebo až na talíř přidejte kysanou smetanu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 175,9kJ 742,6kJ
Bílkoviny 0,7g 3,1g
Tuky 2,5g 10,3g
Sacharidy 3,7g 15,6g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz