Jarní salát z marinovaných ryb | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jarní salát z marinovaných ryb

55 min. | salát | 1 603 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Salát z marinované ryby

Salát z jarní zeleniny, hlívy a kousků ryb, přelitý dresinkem z oleje a octa. Podáváme s pečivem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžíceolej olivový
1 kssalát hlávkový
1 špetkakmín mletý
1 špetkasůl
10 ksředkvička
150 ghlíva ústřičná
250 gryba marinovaná v oleji
4 ksrajčata

zálivka

1 lžícecukr moučka
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
3 lžícevoda
3 lžíceolej olivový
3 lžíceocet vinný

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.

Hlívu nakrájejte na proužky.

2.

Dejte ji na pánev s rozehřátou lžící oleje.

3.

Osolte, okmínujte, pět minut restujte a nechte vychladit.

4.

Salát rozeberte, operte a natrhejte na kousky.

5.

Rozpůlené ředkvičky nakrájejte na plátky.

6.

Rozčtvrcená rajčata pokrájejte na plátky.

7.

K salátu přidejte ředkvičky, rajčata, vychlazenou hlívu a kousky rybího masa.

8.

Na pánev po restování hlívy nalijte tři lžíce vody, přidejte olej, ocet a promíchejte.

9.

Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem.

10.

Přiveďte k varu a rozšlehejte metličkou.

11.

Sejměte z ohně a nechte vychladit.

12.

Studeným nálevem přelijte salát, promíchejte a nechte 30 minut odležet.

13.

Podávejte s pečivem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 560kJ 1 603kJ
Bílkoviny 2,8g 8g
Tuky 11,3g 32,4g
Sacharidy 4,5g 13g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz