Jarní salát z marinovaných ryb
Salát z jarní zeleniny, hlívy a kousků ryb, přelitý dresinkem z oleje a octa. Podáváme s pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
Postup přípravy
Hlívu nakrájejte na proužky.
Dejte ji na pánev s rozehřátou lžící oleje.
Osolte, okmínujte, pět minut restujte a nechte vychladit.
Salát rozeberte, operte a natrhejte na kousky.
Rozpůlené ředkvičky nakrájejte na plátky.
Rozčtvrcená rajčata pokrájejte na plátky.
K salátu přidejte ředkvičky, rajčata, vychlazenou hlívu a kousky rybího masa.
Na pánev po restování hlívy nalijte tři lžíce vody, přidejte olej, ocet a promíchejte.
Osolte, opepřete a dochuťte octem a cukrem.
Přiveďte k varu a rozšlehejte metličkou.
Sejměte z ohně a nechte vychladit.
Studeným nálevem přelijte salát, promíchejte a nechte 30 minut odležet.
Podávejte s pečivem.
Hodnotit recept: