Krémová polévka
Krémová rybí polévka ochucená vínem, bobkovým listem a bílým pepřem. Do horké rozmixované polévky přidáme smetanu se žloutkem. Podáváme s opraženými kostkami z bílého pečiva.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rybu nakrájejte a dejte do hrnce.
Zalejte 1l vody a přidejte bujón.
Přiveďte k varu.
Mezitím očistěte všechnu zeleninu a nakrájejte ji na kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Vše přidejte do polévky k rybě a vařte.
Polévku ochuťte solí, vínem a bobkovým listem.
Vařte přibližně 30 minut.
Poté sceďte, maso vyberte a s troškou vývaru rozmixujte.
Rozmixované vraťte do polévky.
Z másla a mouky udělejte zápražku, zalejte ji mlékem, ochuťte citrónovou šťávou a bílým pepřem.
Zápražku zamíchejte do polévky a chvíli povařte.
Smetanu rozmíchejte se žloutky a přidejte do horké polévky. Již nevařte.
Na oleji opražte houskové kostky, které podávejte s polévkou.
Hodnotit recept: