Kapustová polévka
Polévka z kapusty a kuřecího masa ochucená cibulí a česnekem a zahuštěná kysanou smetanou. Podáváme se světlým či celozrnným chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí maso umyjte, osušte a pokrájejte na malé kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek očistěte a prolisujte.
Kapustu omyjte a pokrájejte na malé kousky nebo tenké proužky.
Na rozehřátém oleji orestujte kuřecí maso.
Přidejte cibuli, česnek a poté mouku.
Podlijte vodou, osolte, opepřete a duste poloměkka.
Dochuťte vegetou a vše vařte doměkka.
V kysané smetaně rozmíchejte lžíci hladké mouky a vlijte do polévky.
Ještě krátce provařte.
Jednotlivé porce ozdobte nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Můžete podávat s bílým nebo celozrnných chlebem.
Hodnotit recept: