Krémová polévka s pistáciemi
Smetanová polévka s cibulí a pistáciemi zahuštěná žloutky rozmíchanými s bílým vínem, škrobem a citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 kscitrón
100 mlvíno bílé
150 gsmetana ke šlehání
2 lžičkamoučka škrobová
2 ksžloutek
50 gmáslo
500 mlvývar slepičí
75 gpistácie
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2.
Pistácie také nakrájejte najemno.
3.
Rozehřejte máslo a cibuli s pistáciemi na něm opražte.
4.
Přidejte smetanu, vývar.
5.
Vařte 10 minut.
6.
Mezitím žloutky smíchejte s vínem, citonovou šťávou a se škrobovou moučkou.
7.
Přidejte do polévky a chvíli míchejte.
8.
Poté odstavte a podávejte s pečivem.
Hodnotit recept: