Květáková polévka s hráškem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Květáková polévka s hráškem

30 min. | polévka | 975 kJ/porce | Česká kuchyně | 8 porcí

Květáková polévka s hráškem

Polévka z růžiček květáku, hrášku a masového vývaru. Dochutíme smetanou, strouhaným sýrem a muškátovým oříškem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kskvěták
1 špetkaoříšek muškátový mletý
1 lžičkanať petrželová
1 špetkasůl
2 lvývar masový
200 mlsmetana na vaření
200 ghrášek
30 gsádlo
40 gmouka hladká
60 gsýr eidam

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.

Květák omyjte a rozeberte na růžičky.

2.

Vložte do vařícího vývaru.

3.

Přidejte vyloupaný zelený hrášek a uvařte do poloměkka.

4.

Ze sádla a mouky si připravte světlou jíšku.

5.

Zalejte ji studenou vodou a dobře promíchejte.

6.

Jíšku vlijte do polévky a vařte asi 10 minut.

7.

Polovinu uvařené zeleniny z polévky vyjměte a odložte.

8.

Druhou polovinu rozmixujte ponorným mixérem přímo v hrnci.

9.

Poté polévku dochuťte smetanou, solí, přidejte strouhaný sýr.

10.

Nastrouhejte muškátový oříšek, přidejte nasekanou petrželovou nať a odloženou zeleninu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 257,2kJ 974,7kJ
Bílkoviny 3,6g 13,5g
Tuky 3,5g 13,1g
Sacharidy 3,4g 12,8g
Cholesterol 5,9mg 22,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz