Květáková polévka s hráškem
Polévka z růžiček květáku, hrášku a masového vývaru. Dochutíme smetanou, strouhaným sýrem a muškátovým oříškem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Květák omyjte a rozeberte na růžičky.
Vložte do vařícího vývaru.
Přidejte vyloupaný zelený hrášek a uvařte do poloměkka.
Ze sádla a mouky si připravte světlou jíšku.
Zalejte ji studenou vodou a dobře promíchejte.
Jíšku vlijte do polévky a vařte asi 10 minut.
Polovinu uvařené zeleniny z polévky vyjměte a odložte.
Druhou polovinu rozmixujte ponorným mixérem přímo v hrnci.
Poté polévku dochuťte smetanou, solí, přidejte strouhaný sýr.
Nastrouhejte muškátový oříšek, přidejte nasekanou petrželovou nať a odloženou zeleninu.
Hodnotit recept: