Marinovaný zelený chřest gratinovaný s parmezánem
Chřest pečený na másle a zalitý marinádou z olivového oleje, octa, medu, česneku a bylinek. Podáváme bohatě posypaný parmezánem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
marináda
podle chuti
Postup přípravy
Chřest dobře omyjeme, zakrátíme mu konečky a spodní polovinu škrabkou oloupeme.
Očištěný vyrovnáme do zapékací misky bohatě vymazané máslem.
V misce si připravíme marinádu z olivového oleje, octa (nebo citronové šťávy), medu a čerstvě utřeného česneku.
Přidáme nadrobno nasekané bylinky.
Dobře rozmíchanou marinádou pokapeme připravený chřest a necháme ho tři hodiny odpočinout.
Marinovaný chřest ochutíme hrubě mletou mořskou solí a drceným pepřem.
Nakonec bohatě posypeme strouhaným parmezánem.
Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Hodnotit recept: