Marinovaný zelený chřest gratinovaný s parmezánem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Marinovaný zelený chřest gratinovaný s parmezánem

45 min. | příloha | 735 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Fotografie

Chřest pečený na másle a zalitý marinádou z olivového oleje, octa, medu, česneku a bylinek. Podáváme bohatě posypaný parmezánem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgchřest zelený
2 lžícemáslo

marináda

0,5 lžičkaocet
1 lžíceolej olivový extra panenský
1 hrstrozmarýn čerstvý
1 hrsttymián čerstvý
1 lžičkamed
1 špetkasůl mořská hrubá
1 špetkapepř černý mletý
4 stroužekčesnek

podle chuti

sýr parmezán

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 15
1.

Chřest dobře omyjeme, zakrátíme mu konečky a spodní polovinu škrabkou oloupeme.

2.

Očištěný vyrovnáme do zapékací misky bohatě vymazané máslem.

3.

V misce si připravíme marinádu z olivového oleje, octa (nebo citronové šťávy), medu a čerstvě utřeného česneku.

4.

Přidáme nadrobno nasekané bylinky.

5.

Dobře rozmíchanou marinádou pokapeme připravený chřest a necháme ho tři hodiny odpočinout.

6.

Marinovaný chřest ochutíme hrubě mletou mořskou solí a drceným pepřem.

7.

Nakonec bohatě posypeme strouhaným parmezánem.

8.

Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 264,1kJ 734,7kJ
Bílkoviny 2,4g 6,6g
Tuky 4,1g 11,3g
Sacharidy 4,9g 13,6g
Cholesterol 8mg 22,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz