Rajská polévka
Rajská polévka z čerstvých rajčat s cibulí, česnekem, skořicí, bobkovým listem a novým kořením. Podáváme s těstovinami a polévku dochutíme a ozdobíme nasekanou bazalkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a ponechte vcelku.
Na másle zpěňte cibuli a česnek.
Přidejte rajčata, sůl, bobkový list a nové koření.
Zalejte vodou a vařte, dokud se rajčata nerozvaří.
Rajčatovou směs propasírujte.
Podle potřeby přidejte vodu a opět povařte.
Dochuťte cukrem, citronovou šťávou a mletou skořicí.
Těstoviny uvařte podle návodu na obale.
Sceďte je a rozdělte na talíř.
Hodnotit recept: