Celerová polévka
Rozmixovaná smetanová polévka z celeru a jablek. Podáváme s nadrobno nasekanou celerovou natí a podle chuti také s krutony.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 kscitrón
1 kostkabujón masový
1 špetkasůl
1 lžičkacukr krupice
100 mlsmetana na vaření
2 ksžloutek
2 ksjablko
2 lžícenať celerová
400 gceler
600 mlvoda
Postup přípravy
Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 30
1.
Celer umyjte, očistěte, postrouhejte a osolte.
2.
Kostku bujónu rozpusťte v 600ml horké vody.
3.
Celer nechte 30 minut odstát.
4.
Jablka oloupejte a pokrájejte.
5.
Celer s bujónem poté rozmixujte společně s jablky, žloutky a smetanou na vaření.
6.
Ochuťte citronovou šťávou a práškovým cukrem.
7.
Podávejte s nadrobno nasekanou celerovou natí.
Hodnotit recept: