Celerová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Celerová polévka

65 min. | polévka | 1 294 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce | Vegetariánské jídlo

Rozmixovaná smetanová polévka z celeru a jablek. Podáváme s nadrobno nasekanou celerovou natí a podle chuti také s krutony.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kscitrón
1 kostkabujón masový
1 špetkasůl
1 lžičkacukr krupice
100 mlsmetana na vaření
2 ksžloutek
2 ksjablko
2 lžícenať celerová
400 gceler
600 mlvoda

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 30
1.

Celer umyjte, očistěte, postrouhejte a osolte.

2.

Kostku bujónu rozpusťte v 600ml horké vody.

3.

Celer nechte 30 minut odstát.

4.

Jablka oloupejte a pokrájejte.

5.

Celer s bujónem poté rozmixujte společně s jablky, žloutky a smetanou na vaření.

6.

Ochuťte citronovou šťávou a práškovým cukrem.

7.

Podávejte s nadrobno nasekanou celerovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 184,5kJ 1 294kJ
Bílkoviny 1,2g 8,8g
Tuky 1,8g 12,6g
Sacharidy 5,9g 41,2g
Cholesterol 41,3mg 290mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz