Letní polévka z kuřecích drůbků
Polévka z kuřecích drůbků s kyselými jablky zjemněná mlékem. Dochutíme mletým pepřem a citrónovou šťávou a lehce osladíme cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 kscitrón
1 špetkapepř černý mletý
1 lžícemouka hrubá
1 lžičkavegeta
1,5 lvoda
100 mlmléko
2 lžičkakůra citrónová
2 lžičkacukr krystal
250 gkuřecí drůbky
400 gjablko kyselé
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Kuřecí drobky pořádně umyjte.
2.
Dejte je vařit do 1,5 l vody.
3.
Ochuťte vegetou.
4.
Jablka oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
5.
K poloměkkému masu přidejte jablka a citronovou kůru.
6.
Když jsou maso i jablka dostatečně měkká, polévku zahustěte mlékem s rozmíchanou moukou.
7.
Nechte znovu převařit.
8.
Hotovou polévku dochuťte cukrem, kořením a citronovou šťávou.
Hodnotit recept: