Divoká polévka
Kuře uvařené ve vodě doměkka obereme a maso rozmixujeme s kopřivami a kyselou smetanou. Rozmixovanou směs vmícháme do vývaru ochuceného koriandrem a jablečným octem a ještě krátce povaříme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžíceocet jablečný
1 lžičkakoriandr mletý
1 kskuře
1,5 lvoda
2 lžícesmetana kysaná
2 lžícepažitka
200 gkopřiva
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Celé kuře omyjte a vložte do vody.
2.
Uvařte jej na mírném ohni doměkka.
3.
Poté jej vyberte, nechte vychladnout a oberte z kostí.
4.
Přibližně 200ml vývaru rozmixujte s kopřivami, s kyselou smetanou a masem.
5.
Vývar dochuťte octem a koriandrem.
6.
Poté do něj vlejte rozmixovanou směs.
7.
Ještě krátce povařte.
8.
Na talíři zdobte posekanou pažitkou.
Hodnotit recept: