Králičí polévka
Králičí polévka s mrkví, celerem, petrželí, cibulí a játrovými knedlíčky ochucenými česnekem a majoránkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Přední část z králíka uvařte v osolené vodě společně s novým kořením a pepřem.
Všchnu zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno, ostatní na kostky.
Po 30 minutách vaření přidejte zeleninu k masu.
Vařte doměkka.
Vývar sceďte, maso vykostěte a společně se zeleninou nakrájejte.
Vše vložte zpět do polévky.
Připravte si knedlíčky: Játra, 150 g králičího masa a cibuli pomelte.
Housku namočte do vody, česnek oloupejte a prolisujte.
K pomletému masu přidejte houku, máslo, vejce, mouku, česnek, sůl, majoránku, koření a strouhanku.
Ze smesi vytvarujte knedlíčky a vařte je ve vývaru asi 10 minut.
Hodnotit recept: