Polévka na gruzínský způsob | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka na gruzínský způsob

105 min. | polévka | 1 912 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Gruzínská kuřecí polévka s šafránem, vlašskými ořechy a s petrželovou a cibulovou natí. Zjemníme žloutky a šťávou z citronu a zahustíme světlou jíškou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kscitrón
0,5 kskuře
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 lžícenať petrželová
1 špetkašafrán
1,5 lvoda
2 ksžloutek
40 gmouka hladká
50 gnať cibulová
50 gořechy vlašské
60 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 60
Čas vaření/pečení: 45
1.

Kuře očistěte a umyjte.

2.

Vložte jej do studené vody, osolte, přidejte šafrán a vařte doměkka.

3.

Uvařené maso oberte, pokrájejte nadrobno a zalejte trochou vývaru.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

5.

Na másle zpěňte cibuli, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.

6.

Jíšku zalijte vlažným vývarem, dobře promíchejte.

7.

Na mírném ohni vařte 45 minut.

8.

Vývar proceďte, vložte do něj kuřecí maso.

9.

Ořechy nasekejte nahrubo, cibulovou nať pokrájejte.

10.

Žloutky rozšlehejte, petrželovou nať pokrájejte.

11.

Do polévky přidejte ořechy, cibulovu nať.

12.

Opět nechte projít varem.

13.

Uvařenou polévku zjemníte žloutky a citronovou šťávou z půlky citronu.

14.

Před podáváním dozdobte petrželkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 320kJ 1 912,1kJ
Bílkoviny 3,6g 21,5g
Tuky 4,8g 28,6g
Sacharidy 2,4g 14,5g
Cholesterol 44,9mg 268,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz