Jedlé misky - sladká mandlová
Z těsta z mandlemi upečeme kulaté placky, které následně vytvarujeme do miskovitého tvaru. Misky z křehkého těsta plníme sladkou náplní těsně před podáváním.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Dva plechy vyložte pečicím papírem.
Na papír si nakreslete kruhy s průměrem asi 10 cm (velikost určete dle vaší misky, včetně okrajů)
Při mírné teplotě rozpusťte v jablečné šťávě máslo a postupně i cukr.
Směs přiveďte k varu a potom vmíchejte mouku a mandle.
Vzniklou směs rozdělte na předkreslené kruhy a dobře rozetřete.
Připravené kruhy pečte v troubě 3 až 5 minut.
Potom je vyjměte, po jednom je odeberte a položte na misky otočené dnem vzhůru.
Po stranách dobře přimáčkněte, aby kruhy z těsta získaly tvar misky, a nechte vychladnout.
Sladké misky si můžete připravit 2 až 3 dny předem a uskladnit je v uzavřené potravinové dóze.
Je nutné zacházet s nimi opatrně, protože po upečení a zchladnutí jsou velmi křehké.
Náplně, které chcete použít, by měly obsahovat co nejméně tekutiny, aby jedlé misky příliš nenavlhly a nerozmočily se.
Doporučujeme naplnit je těsně před podáváním.
Hodnotit recept: